Putin: Hiç bir şeyi yanıtsız bırakmayacağımızı göstermenin zamanı geldi

Putin: Hiç bir şeyi yanıtsız bırakmayacağımızı göstermenin zamanı geldi

Putin, ABD'nin Rusya'daki diplomatlarının sayısında 755 kişilik azaltmaya gideceklerini açıkladı. Putin "ABD hiçbir şeyi yanıtsız bırakmayacağımızı göstermenin zamanının geldiğine karar verdim" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin Rusya’daki diplomatlarının sayısında 755 kişilik bir kısıtlamaya gidileceğini duyurdu.

Sputnik’in aktardığına göre Vesti.ru sitesinde yayınlanan röportajda konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Putin, “ABD’nin Rusya’daki diplomatik temsilciliklerindeki personel sayısında 755 kişilik kısıtlamaya gidiliyor. Diplomatların sayısı böylelikle ABD’deki Rus diplomatların sayısıyla eşitlenmiş olacak, her tarafta 455’er kişi olacak” diye konuştu.

Putin şöyle devam etti: “Diğer olası tedbirlere veya diplomatik kurumların çalışmaları bakımından bu sayının çok veya az olduğu konusuna gelince, bu rakam oldukça fazla. Çünkü binin üzerinde diplomat ve teknik görevli Rusya’da çalıştı ve hala çalışıyor, bunların 755’i ise faaliyetlerine son vermeleri gerekecek. Bu oldukça fazla.”

‘HİÇ BİR ŞEYİ KARARSIZ BIRAKMAYACAĞIZ’

Putin açıklamasında Rusya-ABD ilişkilerinde durumun değişeceğine yönelik umudu olduğunu belirttikten sonra “Uzun bir süre bazı şeylerin iyiye gitmesini bekledik. Ancak görünen o ki, yakın gelecekte herhangi bir değişiklik olmayacak. Hiçbir şeyi yanıtsız bırakmayacağımızı göstermenin zamanının geldiğine karar verdim” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.