Pervin Buldan: Amed'e gidiyorum

Pervin Buldan: Amed'e gidiyorum

10 milyon 560 bin 963 seçmenin kayıtlı olduğu İstanbul'da seçmenler sabahın erken saatlerinden itibaren oyunu kullanmaya başladı.

İstanbul’un 39 ilçesindeki okullarda kurulan sandıklardaki görevliler, sabah erken saatlerde görev yapacakları okullara giderek hazırlıklarını yaptı.

Oy kullanacakları okulların önüne gelen seçmenler, saat 08.00’den itibaren oylarını kullanıyor.

İstanbullular, büyükşehir belediye başkanı, belediye başkanı, belediye meclis üyeliği ile muhtarlık ve ihtiyar heyeti için oy veriyor.

Bazı yerlerde oy verme işlemi henüz başlamadan okullara gelen seçmenler, sandıkların açılmasını bekledi.

Oy kullanma işlemi başlamadan önce sandık görevlileri hazırlıklarını tammalayarak sandık yemini ettiler. Görevliler sandık başkanları tarafından söylenen kelimeleri tekrar ederek yeminlerini etti. Sandık başındaki görevlilerin yemini ise şöyle:

“Hiçbir tesir altında kalmaksızın, hiç kimseden korkmadan, seçim sonuçlarının tam ve doğru olarak belirlenmesi için, görevimi kanuna göre, dosdoğru yapacağıma namusum, vicdanım ve bütün mukaddesatım üzerine ant içerim.”

KAYA: ÖZGÜRLÜĞE VESİLE OLSUN

HDP’nin Bağcılar Belediyesi Eşbaşkan Adayı Hüda Kaya Kağıthane’deki Aşık Veysel İlköğretim Okulu’nda oyunu kullandı.

Kaya, “Hayırlara, özgürlüğe, adalete vesile olsun” dedi

Kaya, oyunu kullandıktan sonra Bağcılar’a geçti.

BULDAN: AMED’E GİDİYORUM

HDP Eşgenel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul Bakırköy’de oyunu kullandı. Murat Kölük İlköğretim Okulu’nda oy kullanan Buldan basın mensuplarına açıklama yaptı: Oyumu kullandım şimdi de Amed’e gidiyorum. Kayyumların süpürülüp atılmasının heyecanını yaşamak için.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.