Öznur Bartın: Sınavların Hakkari merkezde yapılmasının gerekçesi nedir?

Öznur Bartın: Sınavların Hakkari merkezde yapılmasının gerekçesi nedir?

DEM Parti Hakkari Milletvekili Öznur Bartın Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e Hakkari merkezde yapılıp ilçelerde yapılamayan merkezi sınavlarda öğrencilerin yaşadığı ulaşım problemlerini sordu.

DEM Parti Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, Merkezi sınavlardan bazılarının Hakkari il merkezinde yapılması nedeniyle ilçelerde yaşayan öğrencilerin ulaşımda yaşadığı sorunları Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sordu. 

Tekin Tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle TBMM'ye sunulan önergede şu sorulara yer verildi: 

  • Birçok sınav Yüksekova’da yapılabilmesine rağmen Açık öğretim, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans ve Ön lisans, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sınavlarının Hakkari merkezde yapılmasının gerekçesi nedir?
  • Hakkari ilçelerinde açık öğretim fakültelerine kayıtlı öğrenci sayısı kaçtır? Bu öğrencilerden ulaşım sorunu nedeniyle sınava giremeyen öğrenci sayısı kaçtır?
  • İlçelerden gelen öğrencilerin sınavlara yetişememesi ihtimali göz önünde bulundurularak söz konusu sınavların giriş saatlerine ilişkin bir esnetme yapmayı planlıyor musunuz?
  • Açık öğretim, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Lisans ve Ön lisans, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sınavlarına girecek öğrencilerin ulaşı noktasında yaşadığı sorunlar göz önüne alınarak öğrencilerin bulundukları bölgede sınava girebilmelerine ilişkin bir çalışmanız olacak mıdır?
  • İlçelerden Hakkari merkezde sınava girebilmek için yolda hayatını kaybeden öğrenci sayısına ilişkin elinizde herhangi bir veri bulunmakta mıdır? Varsa bu sayı kaçtır?
  • Yüksekova’da, Yüksekova Engelli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin sınavların Yüksekova’da yapılması için imza kampanyası başlattığından Bakanlığınız haberdar mıdır? Engelli memur adaylarının ulaşım ve barınma sorunlarının çözümüne ilişkin bir girişiminiz olacak mıdır?

İlgili Haberler
 Yüksekova Haber
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum