Yüksekovalı engellilerden EKPSS'nin Yüksekova'da yapılması için kampanya

Yüksekova Engelli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının Yüksekova’da yapılması amacıyla başlattığı imza kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Yüksekova Engelli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (EKPSS) Yüksekova’da yapılması için imza kampanyası başlattı.

Yüksekovalılardan kampanyalarına destek olmalarını isteyen dernek üyeleri, sadece EKPSS’nin değil açıköğretim sınavları ve diğer üniversite ve kamu personeli sınavlarının da Yüksekova’da yapılmasını istediklerini belirtirken, özellikle engelli bireylerin sınavlar için Hakkari veya Van’a gitmek zoruda kaldıklarını ve bu durumun engelli bireylere büyük zorluklar yaşattığını ifade etti.

'295 imza topladık'

Dernek üyesi Büşra Ürik, "Bu kampanyamız engelli bireylerin sınavlarını Yüksekova’da yapması için olan bir kampanya. Engelli bireyler ulaşım konusunda sıkıntı yaşıyorlar, sınav yerini bulma konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Şu an 295 imza topladık imzaların artmasını istiyoruz. Vatandaşlarımızın kampanyamıza destek olmasını istiyoruz. Yüksekova’da 6 bin 9 yüz engelli bireyimiz bulunmakta, her insan bir engelli adayıdır. Bu yüzden de bir gün engelli olabileceğimizi düşünerek hareket etmeliyiz ve destekte bulunmalıyız bu yüzden Yüksekova halkını destek vermeye davet ediyoruz’’ dedi.

'Engelli kardeşlerimiz başka illere giderken büyük sıkıntılar yaşıyorlar'

Yüksekova Engelli Bireyler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Salih Diler Sınavların başka şehirlerde yapılmasının özellikle ulaşım ve barınma konusunda engelli bireylere çok büyük sıkıntılar yaşattığını dile getirerek, "Engelli kardeşlerimiz başka illere giderken büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Devlet büyüklerimizden sınavların Yüksekova’da yapılması için girişimde bulunmalarını istiyoruz’’ dedi.

İlgili Haberler
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum