Yüksekova, Şemdinli ve Derecikli açıköğretim öğrencilerini kimse duymuyor

Yüksekova, Şemdinli ve Derecikli açıköğretim öğrencilerini kimse duymuyor

Hakkari'nin Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçelerinden Hakkari merkeze gitmek zorunda olan açıköğretim öğrencileri, mecbur bırakıldıkları tehlikeli yolculukların sona erdirilmesini istiyorlar.

Her sınav döneminde çığ ve heyelan tehlikesi bulunan yüzlerce kilometrelik yolculuk, öğrencilere büyük riskler ve stresler yaşatıyor. Açıköğretim sınavlarına katılmak için Hakkari merkeze gitmek zorunda olan öğrenciler, soğuk hava şartları, yoğun kar yağışı ve tehlikeli yollar nedeniyle sınav günlerini endişe içinde geçiriyor.

Merkeze 190 kilometre mesafede bulunan Derecik, 130 kilometre mesafedeki Şemdinli ve 75 kilometre mesafedeki Yüksekova'dan yola çıkan öğrenciler, sınavlara katılmak için sadece kendi akademik başarılarına değil, aynı zamanda doğa koşullarına karşı da bir mücadele vermek zorunda kalıyor.

Birçok kez girişimde bulunulmasına rağmen, bu tehlikeli yolculuğa alternatif bir çözüm bulunamamış durumda. Öğrenciler, sınav günlerinde bu riskli yolculuğu göze alarak, eğitim hakkını kullanmaya çalışıyor.

'Bazen sınavlara yetişemiyoruz'

Son olarak 9-10 Ocak'ta yapılan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavlarına giden öğrenciler bu kez 20 ve 21 Ocak'ta tekrar Hakkari merkeze gitmek zorundalar. Bölgede yaşanan depremler ve heyelanlar nedeniyle tedirgin olduklarını belirten öğrencilerden Servet A. "Açıköğretim sınavları için sabahın köründe kalkıp 1-2 saatlik yolu kat ederek Hakkari merkeze gidiyoruz. Bazen sınavlara yetişemiyoruz. Yol masrafları, kalacak yer derken büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Yolların durumu belli. Bu tehlikeli yollardan geçmek zor. YKS sınavı Yüksekova'da yapılıyorsa açıköğretim sınavları neden yapılamıyor? Sesimizi duyurmak istiyoruz. Öğrenciler olarak bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

Öğrenciler sınavların Yüksekova ve Şemdinli'de de düzenlenmesi talebiyle çeşitli platformlarda seslerini duyurmaya çalışıyor. Açıköğretim sınavları için bu tehlikeli yolculuğa mecbur bırakılan öğrenciler, yaşadıkları zorlukların giderilmesi adına yetkililerden yardım bekliyor.

İlgili Haberler
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum