Özgür Zeydanoğlu: Gün hesap sorma günüdür

Özgür Zeydanoğlu: Gün hesap sorma günüdür

Hakkari’de siyasi partilerin 24 Haziran genel seçim çalışmaları sürüyor. HDP, Çukurca’ya bağlı Güzeldere (Minyaniş) Ormanlı (Zawîte) Çığlı (Aşût) ve Gündeş (Mêrgan) köylerini ziyaret etti.

Öğlen saatlerinde Çukurca İlçe Merkezinden köylere geçen, aralarında DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir, HDP Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani, Hakkari Eski Belediye Başkanı Şükrü Çallı, HDP Milletvekili adayı Özgür Zeydanoğlu, HDP PM Üyesi Şehzade Kurt, HDP ve DBP il yönetimi ile Çukurca ilçe yöneticilerinin bulunduğu heyet köylerde köylüler ile bir araya geldi. 

DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir, Çığlı (Aşût) köyünde köylülere hitaben yaptığı konuşmasında, Ak Parti’nin bölgede savaş stratejisi yürüttüğünü belirterek, “Ak Parti'nin hiçbir politikası Kürtleri karşı karşıya getiremedi. Kobani’den bugüne, büyük bir mücadele eden Kürt halkı, birlikteliğini korudu ve mücadelesini yükseltti. Kerkük’ten Afrine, yapılan bütün saldırıların temel amacı Kürt halkına yöneliktir. Bu süreçten sonra hiçbir güç, Kürt halkını yıldırmaz. 24 Haziran’da da bunu göstereceğiz” dedi. 

whatsapp-image-2018-06-12-at-21.17.21.jpeg

Zeydanoğlu: Hepimiz bu kirli savaştan payımızı aldık

Ormanlı (Zawîte) köyünde konuşan HDP Hakkari Milletvekili Adayı Özgür Zeydanoğlu ise, özellikle son iki yılda bölge halkının çok büyük acılar çektiğini belirterek, “Bizler biliyoruz ki her toplum duruşunu kendi coğrafyasından alır ve sizler de duruşunuzu yüksek dağlarınızdan alıyorsunuz. Biliyoruz ki iki yıllık süreçte hepimiz bu kirli savaştan payımızı aldık Teybet anadan, Miraç bebeğe kadar tüm Kürt halkı payını aldı. Bugün bunların hesabının sorma günüdür. 24 Haziranda bunun hesabını hep birlikte soracağız” ifadelerini kullanarak herkesin sandık başına gidip oyunu kullanmasını ve sandıklara sahip çıkması çağrısını yaptı. 

Akşama kadar devam eden bölge köy ziyaretlerinin ardından HDP’liler Çukurca ilçe merkezine geçerek burada verilecek iftar yemeğinde ilçenin kanaat önderleri ile bir araya geldi. HDP’lilerin köy ziyaretlerinin yarın da Üzümlü (Deştan) Köprülü (Gêman) ve Taşbaşı (Seespî) köylerinde devam edeceği bildirildi.

whatsapp-image-2018-06-12-at-21.17.21-2.jpeg

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.