Özbek, 'Barış'ın elini öptü

Özbek, 'Barış'ın elini öptü

Yüksekova’da bir dizi görüşmeler ve taziye ziyaretlerinde bulunan AKP Hakkari Milletvekili Özbek, barış çadırını ziyaret ederek barış mesajları verdi.

Haber: Ömer Oğuz - YÜKSEKOVA HABER (ÖZEL)

AKP Hakkâri Milletvekili Abdulmuttalip Özbek 2 taziye ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Yüksekova'daydı. Barış Anneleri İnisiyatifi ve Mağdur Aileleri Yardımlaşma Derneği'nin (MAY-DER) tarafından Yüksekova Cengiz Topel Caddesi üzerinde kurulan barış çadırını ziyaret eden Özbek, çeşitli açıklamalarda bulundu.

“BARIŞ ANNELERİNİN ACISI BENİM DE ACIMDIR”

Barış çadırında Özbek'i Yüksekova DTP İlçe Başkanı Nazif Ataman, DTP İlçe yöneticileri ve barış anneleri karşıladı. Barış annelerinin elini öpen Özbek, burada barış anneleriyle yaptığı sohbette, “Biz birbirimizi sevmek ve el ele vermek zorundayız. Hepimizin acıları birdir. Hepimizin dileği ve isteği bu kanın durmasıdır. Her ne kadar farklı renklere sahip olsak da birbirimizi sevmek birlikte hareket etmek zorundayız. Buradaki annelerimizin acıları benim de acımdır. Bugün sizin kapınızdaki acı yarın benim kapıma da dayanır.”dedi.

“ANNELERİN YÜREĞİ BİRDİR”

Tek dileğinin bu ateşin aradan kalkması ve kardeşçe bir yaşam sürdürülmesi olduğunu belirten Özbek, “Kimse bilmez yüreği yanan annenin derdini, yüreği yanan anneden başka. Benim dağdaki oğlumun annesi de annedir, askerdeki oğlumun annesi de annedir. Annelerin yüreği birdir. Bugün buraya gelmemin sebebi ülkede barışın, huzurun ve kardeşliğin olmasını istememdir. Artık hiçbir annenin yüreğinin yanmaması için beraber mücadele etmemiz lazım.”dedi.

“UZATILAN BARIŞ ELİ HAVADA KALMASIN”

Ziyaret esnasında bir konuşma yapan barış Anneleri İnisiyatifinden Naciye İke, “Özbek'in ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek, “Akan kanın durması için hepimizin ortak hareket etmesi gerekiyor. Artık evlatlarımızın ölmesini istemiyoruz. Uzatılan barış elinin hava kalmamasını ve biran önce barışın sağlanmasını istiyoruz. Kürt milletvekillerinin yanımızda yer almasını istiyoruz.”dedi.

“BEN DE BARIŞ ANNELERİNİN ACISINI YAŞADIM”

Barış Çadırına yaptığı ziyaretin ardından Yüksekova Haber'e açıklamada bulunan AKP Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, artık hiçbir annenin ağlamaması, bu savaşın durması ve her annenin yüreğinin artık güzel şeyler için atmasını istediklerini belirterek, “Çözüm icraatla olur, birbirimizi anlayarak ve birbirimizle konuşarak birbirimize daha iyi yaklaşabiliriz. Buradaki annelerimizin acılarını anlıyorum çünkü ben de bu acıyı yaşayan biriyim. Benim de yüreğim yanmış. Benim de yeğenim hayatını kaybetti. Bu acıları beraber bitirmenin tek yolu birbirimizi anlamaktan geçer.”dedi.  

Ziyaretin sonunda DTP Yüksekova İlçe Başkanı Nazif Ataman Özbek'e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek iyi niyetinden dolayı kendisini kutladı.

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
57 Yorum