Önlü: Bana selam verenler tehdit ediliyor

Önlü: Bana selam verenler tehdit ediliyor

Fezlekesi hazırlanan HDP'li Alican Önlü: Kimse vekille görüşmeyecek talimatı verdiler.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerine yönelik fezlekeler hazırlanmaya devam ediyor. Son olarak HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü hakkında fezleke hazırlandı. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma tamamlanarak “Örgüt üyeliği” ve “Örgüt propagandası yapmak” suçlarından Önlü’nün yasama dokunulmazlığının kaldırılması istendi. Hazırlanan fezlekenin Meclise gönderilmesi için Adalet Bakanlığına gönderildiği öğrenildi.

Önlü’nün, 10 Haziran günü Tunceli girişindeki kontrol noktasında aracının durdurulması üzerine buradaki astsubay ile tartışması da gündeme yansımıştı. Önlü’ye, “Sen benim vekilim değilsin, seni vekil olarak kabul etmiyorum, HDP’li vekiller teröristtir” diyen astsubayın şikayeti üzerine soruşturma açılmıştı.

Evrensel’den Serpil Bek’e Tunceli yerelinde aynı anlayışın mülki amirler eliyle hakim kılındığını aktaran Önlü, kentte kendilerine selam veren vatandaşın tehdit edildiğini, kamu kuruluşlarına Valinin “Kimse vekille görüşmeyecek” talimatı verdiğini söyledi.

10 Haziran günü yaşanılan olayın tek başına astsubayın tavrı olmadığını söyleyen Önlü, “Astsubayın söyledikleri kelimesi kelimesine bir tarafın tutumudur. AKP’de Türkiye’de bulunan bütün farklılıklara, toplumsal kesimlere ‘Bana uyacaksınız’ diyor. Referandumda yapılan da bu, OHAL’de yapılan da bu. Uymayana ne yapıyor uydurmak istiyor. Uymayan binlerce akademisyen işinden oldu, uymayan onlarca gazeteci, siyasetçi, cezaevinde” dedi.

Birçok kurum ve derneğin kapatılmasına da dikkat çeken Önlü, “Dersim yerelinde muhalif olan bir çok partinin il başkanları tutuklandı. Milletvekilleri, belediye başkanları tutuklandı. AKP’nin bu tutumunu yerellerde mülki amirler sürdürüyor. Valiyle aylardır yapmak istediğimiz görüşmelere cevap dahi verilmiyor. Tunceli Valisi bütün kamu kuruluşlarına talimat vermiş; ‘Kimse milletvekiliyle görüşmeyecek, beraber dahi görünmeyecek, istediği hiçbir şey yapılmayacak’ demiş. Dersim’de kentin her tarafında MOBESE kameraları var. Kentte dolaşırken bizlerle konuşan kim varsa ertesi gün çağrılıp tehdit ediliyor. Bizleri yalnızlaştırmaya çalışıyorlar” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.