Ömer Çelik: NATO'daki varlığımızı sorgulamanın boş olduğu görüldü

Ömer Çelik: NATO'daki varlığımızı sorgulamanın boş olduğu görüldü

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin NATO'daki varlığını sorgulamanın 'boş' olduğunun görüldüğünü, Türkiye'nin "NATO'nun ilkelerini en çok hatırlatan ülke" olduğunu söyledi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin bugün yapılan MKYK toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin NATO’daki varlığının sorgulanamayacağının görüldüğünü söyleyen Çelik, “Güvenlik bir bütündür ‘Doğu Kanadı’ ‘Güney Kanadı’ gibi hiyerarşilere sıkıştırılamaz. İttifakın neresinde konumlanırsa konumlansın güvenliği eşit derecede önemlidir” dedi.

Ömer Çelik’in açıklamalarından satır başları şöyle:

ALMAN TELEVİZYONUNU KINIYORUZ: Almanya’da bir kanalın kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Hitler’e benzeten yayınını kınıyoruz. Basın özgürlüğüyle alakası yoktur. Yapılan hakaretler devletimize ve milletimize yapılmıştır. Almanya’daki soydaşlarımızın vergileriyle yayın yapan bir kamu kuruluşu bu. Atatürk ile Alevi vatandaşlarımızı karşı karşıya getirmek üzere kara propaganda yapılıyor. Gerekirse tarihçilerimizi de oraya çağırırlar tarihçilerimiz gerekli cevabı verir. Ama bu çirkin bir saldırı. Bu yayın kuruluşu devletimizden ve milletimizden özür dilemeli. Biz de bakanlığımız ve STK’larımızla gerekeni yapacağız.

ENES’İN GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM: (Güngören Belediyesi’nde ‘tuvalet önünde bekleme’ cezası) Enes’e sesleniyorum. Seni gözlerinden öpüyorum. Bu davranış çok yanlıştır. İlgili belediye başkan yardımcısı görevden alınmıştır. İstifa eden şahıs aynı zamanda Belediye Meclis üyesi. Bunu doğru bulmuyoruz, görevden ayrılmasını istiyoruz.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONUSUNDA BİR HASSASİYET OLUŞMALI:Ceren’i kaybederken hepimiz insanlığımızdan bir parça kaybettik. Gerekli infaz kurumunun bir ihmali var mı kontrol ediyoruz. Bu siyasetler üstü bir durumdur. Gerekli mekanizmalar devreye sokulacak, kültürel hassasiyetin pekiştirilmesi, kadına yönelik şiddeti engellemeye yönelik bir hassasiyet oluşturulmalı.  Her çocuğumuz Neşet Ertaş’ın şiarıyla ‘Kadınlar insandır ve biz de insanoğluyuz’ anlayışıyla yetiştirilmeli.

NATO’DAKİ VARLIĞIMIZI SORGULAMANIN BOŞ OLDUĞU GÖRÜLDÜ:Barış Pınarı Operasyonu’nda müttefik ülkelerin gösterdiği yanlış tepkiler ve göç konusu masaya yatırıldı. Mültecilerle ilgili tez ve faaliyetimiz, güvenli bölge planlarımız iletildi. Önemli karar dörtlü zirvenin düzenli olarak yapılması kararıydı. İkinci toplantı Şubat’ta gerçekleşecek. NATO’nun geçmişinde parlak bir geçmişe sahibiz. Bugün de NATO’nun ilkelerini en çok hatırlatan, standartlara sahip çıkan ülkeyiz. NATO hakkında söz söyleyemeyeceklerin bizim NATO’daki varlığımızı sorgulayan sözlerinin ne kadar boş olduğu görüldü. Türkiye öteden beri ‘Doğu Kanadı’ ‘Güney Kanadı’ gibi ayrımlara karşı çıkıyor. Güvenlik bir bütündür ‘Doğu Kanadı’ ‘Güney Kanadı’ gibi hiyerarşilere sıkıştırılamaz. İttifakın neresinde konumlanırsa konumlansın güvenliği eşit derecede önemlidir. Türkiye’nin kendi güvenliği için aldığı tedbirlerin NATO’nun güvenliği için alındığının farkında. ‘İyi terörist/kötü terörist’ ayrımı yapanların ilkelerden uzaklaştığını, NATO’nun temel felsefesinden uzaklaştığını Cumhurbaşkanımız dile getirdi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.