Ömer Çelik: MHP ile ayrılıklar ittifakı sarsmaz

Ömer Çelik: MHP ile ayrılıklar ittifakı sarsmaz

Ömer Çelik: AK Parti'nin bir yerde seçime girmemesi söz konusu değil. MHP ile görüş ayrılıkları Cumhur İttifakı'nı sarsmaz. Bir takvim her an olabilir.

Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) sonrası konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Cumhur ittifakı çok önemli bir mutabakat. Buna çok değer veriyoruz. Belli konularda ayrı görüşlerimiz oluyor. Her meselede ittifakın sorgulanması söz konusu olamaz” dedi.

Çelik’in açıklamalarından satır başları şöyle:

BİR YERDE SEÇİME GİRMEMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL: Uzun zamandır iktidar partisiyiz. Çok büyük iddiaya sahibiz. Türkiye’nin birinci partisiyiz. Her ilde, her ilçede aday çıkaracak şekilde çalışılıyor. Her seçim bölgesinde seçime girilecek şekilde çalışmalar yürütülüyor. Talimatlar da bu şekildedir. Şunu unutmamak lazım, Cumhur İttifakı önem verdiğimiz bir siyasal mutabakat. Bunun korunması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İki parti söz konusu. Belli konularda ayrı görüşlerimiz olabiliyor. Bu durumları ilkesel mutabakat ile karıştırmamak gerekir. Yerel seçimlerde de ittifakın somut bir mekanizmaya dönüşüp dönüşmeyeceğini göreceğiz. Bu formülün olup olmaması Cumhur İttifakı’nın sarsılması anlamına gelmez. Bahçeli, bir takım arkadaşları görevlendirdiklerini, görüşme yapabileceklerini söylediler. Bizde de Kurtulmuş ve Özhaseki bu konudan sorumlu kişilerdir. Nihai karar Bahçeli ve Sayın Genel Başkanımız Erdoğan’ın bir araya gelmesiyle ortaya çıkacaktır. Çalışmalarımız oyumuzu artırmak yönünde devam ediyor.

ERDOĞAN-BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ: Takvim her an olabilir. Daha yerel seçimlere var. Tartışmalar sürüyor. AK Parti olarak şu öneriyi veriyoruz diyebileceğim bir noktada değiliz. Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek mi, henüz belli bir takvim yok. Programların uygunluğuna göre her an bir araya gelebilirler. Heyetler görüşürler, bunda bir mahsur yok. Olunca da sizi bilgilendiririz. Müzakere şeklinde olacaktır. Olgunlaşınca liderler bir araya gelecektir.

YASSI ADA ZİHNİYETİ DİRİ: (Dursun Çiçek’in iktidarı indirin biz yargılayalım diyen savcılar olduğu iddiasının sorulması üzerine) Vahim bir açıklama. Vesayetin zihinlerde nasıl dolaştığını gösteren bir açıklama. CHP’den bununla ilgili bir yalanlama, kınama gelmemesi de dolaylı onamadır. Yassı Ada zihniyetinin CHP’de ne kadar diri olduğunu gösteriyor. Buna karşı teyakkuz içinde olmak lazım. İktidardan indirin, biz gerekeni yaparız yaklaşımının hukuksal olmadığını düşünüyoruz.

ABD’NİN ÜSLUBUNU DOĞRU BULMUYORUZ: ABD’nin BM’deki temsilcisi ya da başka sözcüleri ‘Sayın Erdoğan ya da Türkiye tarafı Başkan Trump’tan bir randevu talep ederse biz bunu değerlendirebiliriz’ diyorlar. Bunu yabancı basında da görüyorum. Bizde de tartışılıyor. Böyle bir üslubu doğru bulmuyoruz. Böyle bir yaklaşıma olumlu bakmamız mümkün değil. Herhangi bir randevu talebinde bulunulmamıştır. Eğer Amerikan tarafı Cumhurbaşkanımız ile görüşmek isterse, Başkan Trump Cumhurbaşkanımız ile görüşmek isterse Amerikan tarafından böyle bir talep gelirse bu talebi görelim, nasıl bir karşılık vereceğimiz konusunda bir değerlendirme yaparız. Bizim tarafımızdan bir talep gitmemiştir. Onların tarafından bir talep gelirse, bunu değerlendiririz. Türkiye değerlendirir. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirlerine sunulur.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.