"Oğan'a cehennemin kapılarını kapasın diye imza vermiştik"

"Oğan'a cehennemin kapılarını kapasın diye imza vermiştik"

Sinan Oğan'ın ikinci turda Erdoğan'ı destekleme kararı ve çağrısı, ülkücü, milliyetçi ve ulusalcı camianın önde gelen kişilerince sert ahlakî ve siyasal eleştirilerle karşılaştı. Seçmenleri de "Oğan'ın nereye gittiği bizi bağlamaz" diyor.

Erdoğan'a desteğini açıklamasının ardından Sinan Oğan, tutumu ahlakî ve siyasi açıdan sert bir biçimde yargılayan aralarında ülkücü-milliyetçi camianın önde gelen kişilerinin de olduğu geniş bir spektrumdan yağan bir eleştiri sağanağı altında kaldı. Eleşiriciler arasında sırdan yurttaşlar da, siyasi yorumcular da, önceki dönemlerden MHP milletvekilleri ve Ülkü Ocakları yöneticileri de var. 

1997-2003 arasında Ülkü Ocakları lideri olan 2003- 2009 arasında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcılığında bulunan Atila Kaya 2007, 2011 ve 2015'te İstanbul 3. Bölge'den MHP Milletvekili olarak TBMM'ye girmişti. İnsan Hakları Komisyonu ve Türkiye-Moğolistan Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesiydi. Kaya Bahçeli'yle çatışarak 009 yılında MHP İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinde parti genel başkanı Devlet Bahçeli ile ters düşmüş ve görevinden istifa etmişti. 

Kaya yarım gün içinde 2 milyon kez görüntülenen Twitter mesajında Oğan'a şöyle seslendi: 

Ben, “cehennemin kapılarını kapayasın” diye imza vermiştim; “cehenneme odun taşıyasın” diye değil!

Arzuladığın ikbali ‘tek adam’ın iradesinden devşirebileceğini umuyorsan; eklemlenmeye çalıştığın geleneği hiç tanıyamamışsın demektir! pic.twitter.com/bFavTQB7zl

— Atila KAYA (@AtilaKaya_MHP) May 22, 2023

Prof. Yusuf Halaçoğlu: "Ne yazık ki,
senin için imza çağrısında bulunmuştum"

2011 ve 2015 seçimlerinde MHP Kayseri Milletvekili olarak TBMM'ye seçilen tarihçi Prof. Yusuf Halaçoğlu Milletvekilliği döneminde İnsan Hakları Komisyonu ile Türkiye–Kırgızistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu saymanlığı ve Türkiye–İran parlamentolar arası Dostluk Grubu üyeliği yaptı. 2015'te MHP Grup Başkan Vekilliği görevinden alındı, 2017'de MHP'den ihraç edildi. 2017'de Meral Akşener, Ümit Özdağ, Koray Aydın ile birlikte İYİ Parti'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. 2018 seöimleri sonrasında İYİ Parti'den istifa etti.
Halaçoğlu da İYİ Haber'in Twitter paylaşımında yer alan ifadeleriyle Oğan'ı Hüda-Par ile işbirliği yapmakla suçladı.

Yusuf Halaçoğlu: “Kendisine (Sinan Oğan) imza verilmesini istedim, milliyetçiler ortada kalmasın diye.

Ama o maalesef, dini siyasete alet edenleri, Hüda-par'ı tercih etti. Ne yazık ki senin için imza çağrısında bulunmuştum.” pic.twitter.com/Vd9QPgbjik

— İYİ Haber (@iyiphaber) May 22, 2023

Mustafa Sarıgül:
"Gerekçeleri inandırıcı değil"

Uzun yıllar CHP, DSP ve kendi kurduğu partilerde milliyetçi kesimlerle yakın ilişkiler sürdüren eski Şişli Belediye Başkanı, ve 2014 İstanbul BBB Başkan adayı Mustafa Sarıgül CHP'den Erzincan Milletvekili seöilerek 14 Mayıs seçimlerinde TBMM'ye girdi. Sarıgül demecinde Oğan'ın tavrını "şaşkınlık ve endişeyle" karşıladığını dile getirdi.


"Sinan Oğan'ı tanırım ama büyük bir şaşkınlık ve endişe içerisindeyim. İnanıyorum ki vatandaşlarımızın vicdanı, şahısların kaprisinin önüne geçecektir.

Gerekçeleri inandırıcı değil. ‘Ülke iyi yönetilmiyor ama ne yapalım istikrar bozulmasın’, böyle şey olur mu?… pic.twitter.com/L5Y6FLwkU5

— Etkili Haber (@etkilihaber) May 22, 2023

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz:
"Açık artırmaya çıkarılmış karar"

???? İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz’dan ‘Sinan Oğan’ yorumu:

“Önümüzde kazanacağımız bir seçim var. Haber değeri olmayan, açık artırmaya çıkarılmış kararlara ilişkin harcayacak vaktimiz yok." pic.twitter.com/CjC6xt3A1O

— İYİ Haber (@iyiphaber) May 22, 2023

Seçmen: "Oğan beni bağlamaz"

Etkili Haber'in görüşünü sorduğu bir seçmen ise Sinan Oğan'ın tercihini umursamadığını söyledi.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.