Numan Kurtulmuş: Fırat'ın doğusu da bizim batısı da

Numan Kurtulmuş: Fırat'ın doğusu da bizim batısı da

Gaziantep'te konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "Fırat'ın doğusu Fırat'ın batısı diye konuşuyoruz. Şunu çok açık söyleyeyim; Fırat'ın doğusu da bizim Fırat'ın batısı da bizim" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Güvenevler Mahallesi’nde yaptırılan Halil Karaduman Sanat Merkezi törenle açıldı.

Törene AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katıldı.

Törende konuşan Numan Kurtulmuş, “Bir asır önce atalarımız düşmanlara karşı destanlar yazmışlardı. Özellikle son yıllarda Orta Doğu’da yaşadığımız gerilimler, çatışmalar tam da planının yeniden raflardan indirilip uygulamaya konulmasıdır. Bir asır önceki planda ordularıyla işgal vardı. Sınırları suni şekilde kesmek vardı. Şimdi plan değiştirdiler, daha sinsi oyunlarla bu coğrafyayı bölmeye kalktılar” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN YOLUNU KESMEYE ÇALIŞIYORLAR’

“Bir asır evvel sınırları bölüp gönüllerini bölemedikleri halkın içerisine etnik ayrılıklar, mezhep farklılıkları ile ayrılık tohumları ekmeye başladılar” diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Yetmedi, sınırlarını böldükleri insanları birtakım terör örgütleri marifetiyle vekalet savaşları üzerinden hizaya sokmaya, bölmeye, parçalamaya ve yutmaya çalıştıklarını bir kere daha gösterdiler. Bugün başka senaryolarla Türkiye’nin ve bölgenin yolunu kesmeye çalışıyorlar. Şunu çok açık söyleyeyim; Fırat’ın doğusu da bizim Fırat’ın batısı da bizim. Fırat’ın doğusundaki Kürt de, batısındaki Kürt de, Arap da Türkmen de hepsi bizim kardeşlerimiz. Hepsi bizim coğrafyamızın insanları, aramızda ayrılık yok.”

ŞAHİN: BU ŞEHİRDE ALTYAPI BELEDİYECİLİĞİ BİTTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise törende yaptığı konuşmada, kentte altyapı çalışmalarının bittiğini belirterek, “Bu şehirde altyapı belediyeciliği bitmiştir. Bu şehirde sosyal belediyecilik vardır. Yetim, yaşlı, çocuk, muhtaç herkes devletin şefkat yüzünü görmüştür. Kültürel belediyecilik yükselen bir değerdir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.