Nihat Zeybekci: 'İzmir mahallenin en güzel kızı' dedim 'kadını' demedim

Nihat Zeybekci: 'İzmir mahallenin en güzel kızı' dedim 'kadını' demedim

Zeybekci, "Sevdiğimiz bir şeyi tarif ederken böyle bir benzetme yaparız. 'İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez ki...' sözünden şu anlam çıkmamalı: 'Mahallenin en güzel kadını...' demedim" şeklinde konuştu.

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez?” sözleriyle ilgili konuştu.

Henüz adaylığı kesinleşmemişken basın mensuplarının, “Siz İzmir’i istiyor musunuz” sorusuna Zeybekci, “İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez. İzmir, Anadolu’nun en güzel kızı, en güzel şehri. Doğuştan en güzel şehri. Hayırlısı olsun” demişti. Zeybekçi bu konuyla ilgili olarak kendisine yöneltilen bir soruya, “O sözden şu anlam çıkmamalı: ‘Mahallenin en güzel kadını…’ demedim” yanıtını verdi.

Hürriyet gazetesinden Ayşe Arman’ın sorularını yanıtlayan Zeybekci, “İzmir’i alabilmek” konusunda sorulan soruya, “Biz İzmir’i almaya değil, biz İzmir’e kendimizi vermeye geldik. Yoksa ‘almak’ nedir? Benim kalbimde sempatik bir fiil değil” yanıtını verdi.

Arman’ın kendisine ‘İzmir güzel kız, kim almak istemez!’ sözlerini hatırlatması üzerine ise Zeybekci, “Yok, ‘İzmir mahallenin en güzel kızı, onu kim istemez ki!’ dedim. Almak yok! Ben hiç olumsuz tepki almadım. İzmir’de samimi olduğumuz hanımefendiler var, dostlarımız var, ‘Gayet hoş bir yaklaşımdı!’ dediler. Zaten kültürümüzde yok mudur, sevdiğimiz bir şeyi tarif ederken böyle bir benzetme yaparız. ‘İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez ki…’ sözünden şu anlam çıkmamalı: ‘Mahallenin en güzel kadını…’ demedim” dedi.

‘KADIN MIDIR KIZ MIDIR’ TARTIŞMASI

Daha önce ‘kadın-kız’ ayrımının siyasette en çok tartışıldığı açıklamalar arasında Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı sırasında yaptığı, ‘kız mıdır kadın mıdır’ sözleri yer almıştı. Erdoğan’ın Konya mitinginde, Hopa’daki olayları protesto etmek için tank üzerine çıkan ve polis müdahalesi sonucu kalçası kırılan Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu üyesi Dilşat Aktaş’ı “O kadın, kız mıdır kadın mıdır?” diye nitelemesi kadın örgütleri başta olmak üzere tepkilere neden olmuştu.

Söyleşinin tamamı

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.