Moody’s, Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Moody’s, Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Türkiye'nin kredi notu Ba1'den Ba2'ye düşürüldü. Not görünümü 'negatif'ten 'durağan'a çevrildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi uzun vadeli tahvil notunu Ba1’den Ba2’ye düşürdü. Kredi notu görünümünü ise negatiften durağana çevirdi.

Moody’s bu kararının gerekçesini ise iki maddeyle açıkladı

1- Para politikasının efektifliğindeki erozyon ve temel yapısal reformlardaki gecikmeye bağlı olarak kurumsal yapıdaki güç kaybı.

2- Yüksek cari açık, yüksek dış borç, yükselen global faizler ve politik riskler çerçevesinde dış şokların yarattığı artan riskler.

DÖVİZ TAVANI DA DÜŞÜRÜLDÜ

Bu kararla bağlantılı olarak Moody’s, Türkiye’nin döviz tavanını Baa2’den Baa3’e, yabancı mevduat tavanını Ba2’den Ba3’e, yerel mevduat tavanını ise Baa2’den Baa3’e indirdi. Moody’s, sukuk çıkarma yetkisine sahip olan Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama A. Ş.’nin uzun vadeli teminatsız borç notunu da Ba1’den Ba2’ye düşürürken, kredi görünümünü de negatiften durağana çevirdi.

Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu indirmesi ilk etapta dolarda hafif çaplı bir yükselişe neden oldu. Dolar kuru 3.79-3.80 TL bandından 3.80-3.81 TL bandına yükseldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.