Yüksekova'da uçkunun fiyatı 50 TL'ye düştü

Yüksekova'da uçkunun fiyatı 50 TL'ye düştü

Yüksekova'da bu yıl 100 liradan satışa başlanan uçkunun deste fiyatı 50 TL'ye düştü.

Kırsal kesimlerde köylüler tarafından toplanan uçkun (Rêwas), ilçe merkezinde ilk olarak destesi 100 liradan satılıyordu. Birçok kişinin geçim kaynağı haline gelen uçkunun yüksek fiyatı birçok kişiyi uçkun toplamaya yöneltti. Hal böyle olunca piyasaya satış için pazara ulaştırılan uçkun ve pancar miktarı da artmış oldu.

"Uçkun miktarı artınca fiyatı düştü"

Pazara ulaşan uçkun miktarının artması nedeniyle fiyatı düşürmek zorunda kaldıklarını belirten uçkun satıcılarından Özcan Bayrakal, "Uçkun, hemen tüketilmesi gereken bir yiyecek. Çok bekleyince sertleşiyor ve yenilemeyecek duruma geliyor. Uçkun fiyatlarının artması ile uçkun işi yapmayanlar bile gidip uçkun toplamaya başladı. Şuanda dada çok Şemdinli bölgesinden geliyor uçkun. Biz de Şemdinli dağlarından toplayıp buraya getiriyor ve satıyoruz. Pazarda uçkun miktarı artınca fiyat da düştü. Şuanda biz 0 liradan satıyoruz" dedi.

Uçkun, birçok vatandaşın her yıl ilk baharda kazanç sağladığı ciddi bir gelir kaynağı. Hakkari, Van, Şırnak, Bitlis ve çevre illerde binlerce kişi uçkun ticareti yaparak ciddi gelir kaynağı elde ediyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.