Metin Göktepe mezarı başında anıldı

Metin Göktepe mezarı başında anıldı

Metin Göktepe, mezarı başında anıldı. Anmaya çok sayıda kişi katılırken, "Metinler ölmez, Evrensel susmaz" sloganları atıldı.

Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, katledilişinin 23’üncü yılında mezarı başında anıldı.

Görevi başındayken gözaltına alınıp dövülerek öldürülen Göktepe’nin Atışalanı Esenler Kemer Mezarlığı’ndaki anıtına Evrensel çalışanları, ailesi, meslektaşları, basın örgütlerinin temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri ve dostları katıldı.

Anmada konuşan Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, “Metin Göktepe’nin kalemini yere düşürmeyeceğiz” dedi. Göktepe’nin kardeşi Meryem Göktepe ise, “Dün Metin’e sahip çıkan genç gazeteciler bugün de halkın haber alma hakkına sahip çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Anmada söz alan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Türkiye’de katliamların sayfalara sığmadığı bir tarih yaşandığını ve bugün de gazetecilerin yargısız infaz edildiğini” söyledi. DİSK/Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, “Hakikati anlatanlara hâlâ büyük baskı var. Şu anda bile gazeteciler cezaevinde ya da yargılanıyor” dedi. Konuşmaların ardından anma, “Metinler ölmez, Evrensel Susmaz” ve “Özgür basın susturulamaz” sloganlarıyla sona erdi.

Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, 8 Ocak 1996 tarihinde, Ümraniye E Tipi Cezaevi’nde öldürülen tutuklular Orhan Özen ile Rıza Boybaş’ın cenaze törenini izlemek için gittiği Alibeyköy’de polisler tarafından gözaltına alınmış ve götürüldüğü Eyüp Kapalı Spor Salonu’nda dövülerek öldürülmüştü (Kaynak: Evrensel)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.