Mahir Ünal: CHP'nin açıklayacağı belgeler siyaset gündemimizde yer almayacak

Mahir Ünal: CHP'nin açıklayacağı belgeler siyaset gündemimizde yer almayacak

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Salı günü açıklama yapacağı yönündeki sözlerini eleştirdi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MYK toplantının ardından açıklama yaptı. Ünal, siyasi partilerin kapatılması yerine suç işleyen kişilerin cezalandırılması yönündeki çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüştüklerinin belirten Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BBP’nin uyum yasalarıyla ilgili önerilerini dinlediğini söyledi.

BBP’nin seçim ittifaklarının  yasal hale gelmesi ve oy pusulasında yer alması önerisinin gündeme gelip gelmediği sorulan Ünal, “Uyum yasalarında belirli bir yol kat edildi. Bu konuların kamuoyundaki tartışmaları, AK Parti’nin duruşu üzerinde faydalıdır. Destici, bu konudaki önerilerini raporlar halinde sundu. 15 Temmuz’dan sonra yerli ve milli özelliği taşıyan unsurlar ittifaka evrilecektir. Bu henüz siyasi partilerin teknik olarak görüşüldüğü bir durumda değil” dedi.

‘TAŞERONLA İLGİLİ TEMEL ADIMLAR ATILACAK’

Taşeron işçilikle ilgili yeni düzenlemenin, TBMM’ye ne zaman sunulacağı yönündeki bir soru üzerine Ünal, “3 kademeli bir çalışmadan bahsediyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı bu konudaki çalışmalarını MYK’ya sundu. Ardından AK Parti grubunda tartışılıp yasalaşması için temel adımlar bir hafta içinde atılacak” diye konuştu.

‘BAHÇELİ’YLE SEÇİM BARAJI GÖRÜŞMESİ YAPILMADI’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin barajın düşürülmesi teklifiyle ilgili bir görüşme olup olmadığı sorulan Ünal, şöyle devam etti:

“Bu görüşmeler yapıldığında sizi bilgilendiriyoruz. Herhangi bir görüşme talebi söz konusu değil. Uyum yasaları çalışmalarında siyasi partiler ve seçim yasası da gündemimizde. 3 seçenekli bir önerimiz vardı. Daha çok daraltılmış 4’lü ya da 5’li sistem ya da dar bölge sistemi üzerinde çalışıyoruz. Baraj konusu da gündeme geliyor ama kamuoyuyla paylaşacak bir karar aşamasında değiliz.”

“PKK ile SDG’nin ittifakının deşifre edilmesi ve Talal Silo’nun açıklamaları önemliydi. Birilerinin ‘cambaza bak’ stratejisiyle gündeme getirmeye çalıştığı konu, bu iki stratejik konuyu gizlememeli. Uzunca bir süre sistematik olarak CHP ve HDP eliyle Türkiye’nin DEAŞ’le işbirliği yapmakla suçlayanların işbirliği yaptığı ortaya çıktı.”

‘TBMM, MAHKEME DEĞİLDİR’

“Kılıçdaroğlu, ‘Başarılı bir strateji uyguluyoruz’ dedi. Biz bu strateji biliyoruz. Türkiye’nin önemli sorunları varken CHP, yalanlarla Türkiye’nin gündemini rehin almakta. Bundan sonra CHP’nin açıklayacağı belgeler siyaset gündemimizde yer almayacaktır. Salı günü ortaya attıkları iddiayı ispat eden nitelikte olmayan belgeler paylaştılar. Biz de bunların ispat yer mahkemedir dedik. Eğer ellerinde belge varsa, ilgili savcıya sunsunlar. TBMM mahkeme değildir. Türkiye’nin öncelikleri daha önemli sorunları var. CHP böyle ithamlarla gündemi işgal etmesin. Bundan sonra açıklayacakları belgeleri mahkemelere sunsunlar.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.