Mahir Ünal: Abdullah Gül'ün medya üzerinden konuşması üzücü

Mahir Ünal: Abdullah Gül'ün medya üzerinden konuşması üzücü

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, bir soru üzerine eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün KHK hakkındaki açıklamasını değerlendirdi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MKYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Ünal, toplantıda 2017’de yaşananları değerlendirdiklerini belirtti.

Türkiye ekonomisinin, 2017’de büyüdüğünü söyleyen Ünal, “2018’de 5.5 büyüme hedefimiz var. İstihdam seferberliği projesi devam edecek” dedi.

‘KANUNSUZ EMRE UYMADIĞI İÇİN ŞEHİT EDİLENLER OLDU’

Mahir Ünal’a, CHP Kemal Kılıçdaroğlu’nun, 15 Temmuz darbe girişiminde teslim olduktan sonra öldürülen askerler olduğu söylemesi ve tek tip kıyafetle ilgili açıklamaları soruldu.

Ünal, “Kılıçdaroğlu’nun sistematik olarak yürüttüğü bu politika, bir ihanet noktasına gelmiş durumda. 15 Temmuz’u önce kontrollü darbe olarak niteledi, sonra öngörülmüş ama önlem alınamamış dedi. Kasetle getirilmesinin diyetini ödüyor” diye konuştu.

Kanunsuz emirlere uyulmaması gerektiğini belirten Mahir Ünal, “Kanunsuz emre uymadığı için şehit edilen askerleriniz vardı. Özellikle köprüde ateş açanların FETÖ’cü olduğunu ve gönüllü olduğunu biliyoruz. Bu millet, kendine silah tutan askerleri, silahlarını alıp infaz edebilirdi. Bu millet hiçbir silaha dokunmadı, onları adalete teslim etti. O gece her şey, canlı yayında bizim gözlerimizin önünde olmadı mı?” dedi.

‘BU SÖZLERİ SÖYLERKEN İÇİM YANIYOR’

Kılıçdaroğlu’na “Açıkça darbecilerin yanındayım desin” şeklinde seslenen Ünal, şunları söyledi:

“Kılıçdaroğlu bu milletin ülkesini korumasında rahatsız olabilir, 15 Temmuz’da hayalleri gerçekleşmemiş olabilir. Darbecilere destek verdiğini açıkça söylesin karnından konuşmasın, darbecilerin yanındayım desin.  Kılıçdaroğlu’nun kullandığı dil ve üslup artık örtülemez hale gelmiştir. Ben bu sözleri söylerken içim yanıyor. Çünkü bertaraf edilmiş bir darbe varken, kurtarılmış bir ülke varken, kendisi tankların yanından geçip gitmiştir.”

‘PKK NE DERSE CHP AYNISINI SÖYLÜYOR’

Kılıçdaroğlu’nun tek tip kıyafet düzenlemesiyle ilgili sözlerine de yanıt veren Mahir Ünal, “Tek tip kıyafetle ilgili PKK ne diyorsa, CHP de aynısını söylüyor. Biz kamuoyuyla ABD, Almanya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti örneğini paylaştık. Bunlara kimin itiraz ettiğine bakın. Masumiyet karinesinin ihlal edildiği yönünde itirazlar var. Bunların yargılanması sırasında masumiyet karinesinin ihlal edildiğine dair, dünyada da bir örneğe rastlamadık” dedi.

‘GÜL’ÜN MEDYA ÜZERİNDE KONUŞMASI ÜZÜCÜ’

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün KHK ile siviller yargı muafiyeti getirilmesiyle ilgili açıklaması sorulan Ünal, “Sayın Abdullah Gül, AK Parti’nin milletvekilliğini yapmış, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yapmış, AK Partili olduğunu düşündüğümüz birisi. AK Partililer birbiriyle medya üzerinde konuşmaz. Biz bunları kendi aramızda istişare ederiz. Eksik gördüğü bir şey varsa, Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla konuşma imkanı varken, medya üzerinden konuşması üzücü” şeklinde konuştu.

‘8 DEFA YENİLİP KOLTUĞUNU KORUYANA DİKTA DENİR’

Ünal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP adayının ikinci tura kalması durumunda destek verecekleri açıklaması da soruldu. Mahir Ünal, “Kimin nasıl yan yana geleceği gündemimizde değil. Biz milletin sandıktan çıkan iradesine göre yolumuza bakacağız. 8 defa yenildi doymadı. 9’uncu defa da yenildi. 8 defa yenilip de koltuğunu koruyan genel başkana denilse denilse dikta denir” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.