Leyla Güven Silopi'den seslendi: 8 Mart ruhuyla 21 Mart’a akacağız

Leyla Güven Silopi'den seslendi: 8 Mart ruhuyla 21 Mart’a akacağız

Silopi’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitinginde konuşan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, 8 Mart ruhuyla 21 Mart Newrozu’na akın edeceklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi tarafından Şırnak’ın Silopi ilçesi Newroz Parkı’nda yapılan mitinge HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, HDP’li belediye eşbaşkanları, TJA aktivistleri ve kadınlar katıldı. Mitingde, ilk olarak konuşan Tertip Komitesi Başkanı Güler Tunç, tüm kadınları selamladı. 

‘ÖZGÜR BİR YAŞAM İSTİYORUZ’

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, tutuklu kadınları da selamlayarak başladığı konuşmasında, “Kadınların mücadelesi devam ediyor. Her sokakta her yerde devam ediyor. Kadınlar ne istiyorsunuz diyorlar; biz kölelik kabul etmiyoruz, savaş istemiyoruz, özgür bir yaşam istiyoruz, onun için buradayız” dedi.

Güven konuşmasının devamında şunları söyledi: “Burada nasıl 8 Mart’ı kutladıysak, bu ruhla 21 Mart Newrozu’na akacağız. Biz kadınız bizim derdimiz, kederimiz var. Onun için alanlardayız. En çok canı yanan Barış Anneleri, sizin de gününüzü kutluyoruz. Biz dün vardık, bugün varız, yarın yine olacağız. Ama özgür bir yaşam istiyoruz. Barış için önemli gelişmeler yaşanacaktır.”

 Miting sanatçı Nurcan Değirmenci’nin seslendirdiği şarkılar ve çekilen halaylarla devam etti. 

690x450nc-srnk-08-03-2020-silopi-miting-leyla-guven2.jpg

690x450nc-srnk-08-03-2020-silopi-miting-leyla-guven3.jpg

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.