Leyla Güven: Kürtlerin mücadelesi iktidara dert oldu

Leyla Güven: Kürtlerin mücadelesi iktidara dert oldu

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, Seyit Rıza ve arkadaşlarını anarak, Kürtlerin diz çökmediğini ve mücadele ettiğini belirterek, bunun iktidara dert olduğunu söyledi.

Adana’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çukurova İlçe Örgütü, 4'üncü Olağanüstü Kongresi'ni Doğal Park Balo Salonu'nda gerçekleştirdi. Kongreye, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, partinin MYK ve PM üyeleri, TJA aktivistleri, ESP, DAD, EMEP ve TUAYDER yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Kongre salonuna "Umudu, cesareti, dayanışmayı büyütüyoruz" ve "Erkek devlet şiddetine karşı mücadeledeyiz" yazılı pankartlar asıldı. 

Kongrede konuşan Güven, Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca Kürtlerin sürekli yok sayıldığını ve iradelerinin gasp edildiğini söyledi. “En iyi Kürt, ölü Kürt’tür” anlayışının bugün tutuklamalarla sürdürüldüğünü dile getiren Güven, “Sizin zindanlarınız bizi hapsedemez. Bizi esir alamazsınız. Çünkü biz hakikatin arayışlarıyız. Nerede olursak olalım, mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Güven, "Biz bu ülkede varız ve bir gücüz. Bu gücümüzü, ne yargınızla ne polisinizle ne de hukukunuzla engelleyemeyeceksiniz. Bizler varız; Munzur nasıl zapt edilemezse, bizlerde zapt edilemeyiz. Hep ayakta olup, hep direneceğiz" ifadelerini kullandı.

'DİZ ÇÖKMEDİK, BOYUN EĞMEDİK'

İdam edilişlerinin 83’üncü yıl dönümü dolayısıyla Seyit Rıza ve arkadaşlarını anarak sözlerini sürdüren Güven, Kürtlerin diz çökmediğini, boyun eğmediğini, mücadele ettiğini ve bunun iktidara dert olduğunu söyledi. 

Güven’in konuşması sonrasında gidilen seçimde HDP Çukurova İlçe Eşbaşkanlığına Saniye Seçgin ve Yaşar Demir seçildi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.