'Kuzey Kore blöf yapmıyor'

'Kuzey Kore blöf yapmıyor'

Kuzey Kore'nin son füze denemesi konusunda Rusya'dan ilk açıklama geldi. Üst düzey Rus vekil Konstantin Kosachev, "Kuzey Kore, Guam'daki ABD üssüne yönelik tehditlerinin blöf olmadığını ortaya koydu" dedi.

Kuzey Kore’nin Japonya üzerinden füze fırlatmasının ardından Rusya ve Çin’den de açıklama geldi.

Üst düzey bir Rus vekil, son füze denemesinin ‘Kuzey Kore’nin ABD’ye blöf yapmadığının göstergesi olduğunu’ söyledi.

‘BM YAPTIRIMLARI YARARSIZ’

Rusya parlamentosunun üst kanadının Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosachev, “Kuzey Kore, Guam’daki ABD üssüne yönelik tehditlerinin blöf olmadığını ortaya koydu” dedi. Kosachev, gerilimin Kuzey Kore ile ABD arasında ikili bir mücadeleye dönüştüğünü, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin son aldığı ağır yaptırım kararının da bu nedenle Pyonyang’ı caydırmadığı yorumunu yaptı.

ÇİN’DEN İTİDAL ÇAĞRISI

Kuzey Kore’nin tek müttefiki sayılan Çin’den de itidal çağrısı geldi. Çin Dışişleri Sözcüsü Hua Chunying, günlük basın brifinginde üm taraflara itidal göstermeleri çağrısında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Pyongyang yönetimi dün gece yeni bir füze denemesi gerçekleştirdi. Füze, ABD’nin PAsifik’teki toprağı sayılan ve Kuzey Kore’nin tehdit ettiği Guam yönüne doğru fırlatılsa da bu adanın epey uzağına düştü. Balistik füze, Japonya’nın kuzeyindeki Hokkaido Adası’nın üzerinden geçerek denize düştü. Uzmanlar, denize düştüğü sırada üç parçaya ayrılan silahın, Kuzey Kore tarafından son dönemde geliştirilen orta menzilli Hwasong-12 füzelerinden biri olduğu görüşünde.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.