Koray Aydın MHP'den ayrılıyor

Koray Aydın MHP'den ayrılıyor

Meral Akşener 29 Ekim'de yeni partinin kuruluşunu ilan etmeye hazırlanırken, Koray Aydın da bu hafta MHP'den ayrılacağı öne sürüldü. Aydın'ın yarın Meral Akşener ile ortak basın toplantısı yapacağı belirtiliyor.

Meral Akşener ve arkadaşlarının MHP’de seçimli olağanüstü kongre toplama amacıyla başlattıkları hareket, yeni partinin kurulmasıyla sonuçlanıyor. Akşener dün İstanbul’da yaptığı açıklamada, partinin kuruluşunu ekim ayı içinde tamamlayacaklarını duyururken, MHP’nin önemli bir ismi daha partiden ayrılıyor.

Meral Akşener’in başkanlığındaki parti oluşumuna Sinan Oğan destek vermezken, Ümit Özdağ desteğini ilk açıklayan isim olmuştu.

Habertürk’ten Saliha Çolak’ın haberine göre; Akşener, Oğan, Özdağ ve Koray Aydın dörtlüsü içinde partiden ihraç edilmeyen ve tavrı merakla beklenen isim olan Aydın ise bu hafta resmen MHP’den ayrılıyor.

Aydın, görüşmeler sonucunda Akşener ile birlikte hareket etmeye karar verdi. Kararını verince resmi Twitter hesabından MHP’yi çıkaran Aydın, yarın Ankara’da Akşener ile ortak basın toplantısı düzenleyerek hem MHP’den ayrıldığını hem de Akşener ile birlikte hareket edeceğini açıklayacak.

Başlangıç olarak da kasım ayı yerine ekim ayı ilan edildi. Beklenen tarih ise 29 ekim. Start verilecek yer de Samsun olarak seçildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.