Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırının belgeseli hazırlandı

Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırının belgeseli hazırlandı

Çubuk’ta katıldığı asker cenazesi sırasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimine ilişkin belgesel hazırlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 21 Nisan 2019 tarihinde Çubuk’ta katıldığı asker cenazesi sırasında saldırıya uğramasının üzerinden beş ay geçti.

Saldırının üzerinden geçen süreye rağmen hâlâ iddianame hazırlanmamasına tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç genel merkezde düzenlediği basın toplantısında partisinin saldırıya ilişkin hazırladığı 43 dakikalık belgesele ilişkin açıklama yaptı.

‘HAZIRLADIĞIMIZ BELGESELİ SAVCILIĞA SUNDUK’

Saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma aşamasında tutuklu sanık bulunmadığını ifade eden Özkoç, “Biz hazırladığımız linç girişimi raporu ve belgeselini, delil niteliğinde savcılığa sunduk. Meclis’teki tüm gruplara ve milletvekillerine gönderdik. Barolar, meslek örgütleri başta olmak üzere sivil toplum örgütlerine ulaştırıyoruz. İngilizce ve Fransızca çevirisini, tüm dünyadaki muhataplarına gönderiyoruz. Bu olayda, suçlular açık bir şekilde korunmakta, bunun da ötesinde suç ve suçlu yüceltilmeye çalışılmaktadır” dedi.

‘KALABALIK İÇİNDEKİ GRUPLARI YÖNETENLERİ GÖRECEKSİNİZ’

Kolluk kuvvetlerinin kayıtları, partililerin ve basın mensuplarının çektiği görüntüler ile bölgedeki cep telefonu kayıtlarını görüntü uzmanları ve adli bilir kişilerle incelettiklerini ifade eden Özkoç, ”43 dakikalık bu belgesel çalışmasında şehidimizin cenazesinde teamüllere, devlet yönergelerine uymayan düzeni, tek bir güvenlik koridorunun bulunmayışını, kalabalık içindeki grupları işaretlerle yönetenleri, Genel Başkanımızı kimlerin nasıl takip ettiğini, cenaze konvoyunda taşınan taşları, sopaları, demir çubukları göreceksiniz. Genel Başkanımızın bulunduğu evin çatısına çıkanları, arka kapıyı kırmaya çalışanları, camları taşlayanları görecek, evi yakın, kanını akıtın çığlıklarını duyacaksınız” diye konuştu. (DUVAR)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.