Kılıçdaroğlu: İş Bankası'ndaki Atatürk hisseleri Varlık Fonu'na mı devredilecek?

Kılıçdaroğlu: İş Bankası'ndaki Atatürk hisseleri Varlık Fonu'na mı devredilecek?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Erdoğan bunu neden yapıyor, Varlık Fonu’na mı devredecek? Daha önce Kenan Evren de aynı yolu denemişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

ÖĞRETMENLERİMİZ İÇİN YASA ÖNERECEĞİZ: Öğretmenlerimizin sorunları var parlamento açıldığında o konuyla ilgili yasal düzenlemeleri parlamentoya vereceğiz. Öğretmenler Günü onlara birer maaş ikramiye verilmesi bizim arzularımızdan bir tanesi.

KENAN EVREN DE AYNI YOLU DENEMİŞTİ: Sayın Erdoğan’ın CHP’nin İş Bankası’ndan para almadığını söylemesi güzel bir olay. Biz gerçekten hiçbir para almıyoruz, İş Bankası’nın ortağı da değiliz. Biz sadece Mustafa Kemal Atatürk’ün hisselerinin temsilcisiyiz o kadar. Biz 5 kuruş para almayız o para Türk Dil Kurumu’na Türk Tarih Kurumu’na gider. Daha önce Kenan Evren de aynı yolu denemişti. Kenan Evren ve arkadaşları darbe sonrasında Atatürk’ün hisselerini Hazine’ye devretmişlerdi. O süreçte dava açıldı ve biz davayı kazandık. Erdoğan önce hukuki bir sürece baksın ondan sonra kararı versin. Türkiye’yi silah arkadaşları ile beraber savunan Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetine herkesin saygı duyması lazım. İş Bankası yönetiminde bulunan arkadaşlar İş Bankası’nın işlerine, bankacılık işlerine karışmazlar. Sadece Mustafa Kemal Atatürk’ün hisselerini temsil etme onurunu taşırlar. Erdoğan neden böyle bir karar aldı onu da anlamıyorum. Onu acaba alıp Türkiye Varlık Fonu’na devretmeyi mi düşünüyor ona da bakmak lazım.

TÜRKİYE HİBE UÇAK ALMAZ: Eğer onuru varsa o uçağı yarın sabah iade eder. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir şeyhten hibe uçak alamaz. O Katar şeydi kim? Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye karşı doğalgaz arayışını yapan şirketlerle ortak olan Katar şirketi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.