Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın haberi yoksa felaket, haberi varsa başka bir felaket

Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın haberi yoksa felaket, haberi varsa başka bir felaket

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM'ye Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bilgi verilmediğini belirterek, MİT Başkanı Hakan Fidan'ın ABD senatosuna bilgi vermesini eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’deki bütçe görüşmelerinde konuştu.

Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi’nin (FİKKO) yasa çıkmadan toplanması eleştiren Kılıçdaroğlu, “Damat bey ‘Biz iki kez üst üste toplantı yaptık’ diyor. Bu parlamentoya saygısızlık değil midir? Elbette bu kanun teklifi yapılabilir ama çıkmış gibi parlamentodan geçmiş gibi bir irade sergilemek doğru değildir” dedi.

“Çiftçilerin AK Parti hükümetlerinden 154 milyar alacağı var” diyen Kılıçdaroğlu, “Böyle bir tablo ile Türkiye hiçbir zaman karşı karşıya kalmadı. Çiftçinin ne tarlası kaldı ne traktörü. Kaç esnaf kepenk kapattı sorun bakalım. Krizden sonra rahmetli Ecevit önlemleri aldı. Geldiniz hazıra kondunuz” diye konuştu.

‘HÜKÜMET TEFECİLERE HİZMET EDİYOR’

Türkiye’de yaşayanların borçlanma oranının arttığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “AK Parti hükümetleri döneminde vatandaşın borcu 72 kat artmış. Sadece tüketici kredisi borçları 229 kat artmış, 56 milyon liradan 12 milyar 833 milyona çıkmış” ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümetinin en çok faiz ödeyen hükümet olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Size yemin ediyorum bu hükümetin tamamı tefecilere hizmet ediyor. Kredi kartları ve tüketici kredileri 433 katrilyon parayı vatandaşlara ödetiyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hangi hükümet bu kadar çok faiz ödedi? Dört kez mali af çıktı. Ödeyemiyor af çıkarıyor, ödeyemiyor af çıkarıyor” dedi.

‘BU DARBE BÜTÇESİDİR’

Bütçeyi, “darbe bütçesi olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Bu bütçe siyasi açıdan da darbe bütçesidir. Hiç kimse korkudan sesini çıkaramıyor. 20 Temmuz darbesinden sonra gelen bütçedir. Yasama yürütme ve yargı tamamen bir kişinin kontrolü altında. Bir ülke düşünün medyanın yüzde 90’nı bir kişinin kontrolü altında. Bir ülke düşünün kimin terörist kimin olmadığına bir kişi karar veriyor. Bir ülke düşünün devleti yönetenler harcadıkları paranın hesabını halka vermiyor.”

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından Suudi Arabistanlı şüphelilerin Türkiye’den ayrıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Sayın Erdoğan bana, ‘Almanya’ya, Viyana’ya gittin ne konuştun çık anlat’ diyor. Hepinizin önünde söz veriyorum, ben neleri konuştuğumu bu kürsüde anlatacağım ama bir şartla. Erdoğan, bu katilleri hangi gerekçeyle serbest bıraktı çıkıp anlatsın bana” şeklinde konuştu.

‘BU PARLAMENTO İKİNCİ SINIF MI PARLAMENTO MU?’

Kılıçdaroğlu, MİT Başkanı Hakan Fidan’ın Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ABD’de sunum yapmasını şu sözlerle eleştirdi:

“Dünyanın bütün ülkeleri cinayetin nasıl işlendiğini biliyor, bize hiçbir bilgi verilmiyor. Amerika’ya koşa koşa gider bizim MİT Müsteşarımız. Parlamentoya gelip bir bilgi verdi mi ya? Bu parlamento ikinci sınıf parlamento mu? Buradaki milletvekiller ikinci sınıf milletvekilleri mi? Gidip başkalarına bütün olayı anlatıyorsun bizim parlamentoya gelince ağzına bant çekiyorsun.

Sayın Erdoğan, ‘MİT Müsteşarının senato istihbarat komitesine bilgi verdiğinden benim haberim yok’ demiş. Birebir haberi var. Niye yalan söylüyor? MİT Müsteşarı, Cumhurbaşkanından habersiz ABD’ye gidip senatörlere bilgi verecek. Eğer haberi yoksa bir felaket, haberi var yalan söylüyorsa başka bir felaket.”

Kılıçdaroğlu, yılbaşından itibaren CHP’li belediyelerde asgari ücretin 2 bin 200 lira olacağını da belirtti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.