|
Son Güncelleme: 17.02.2022 12:48
Kenger Diyarbakır'da tezgahtaki yerini aldı
Baharın gelmesiyle birlikte kırsal kesimlerde yetişen kenger (kereng) tezgahlardaki yerini aldı.
Diyarbakır'da ağırlıklı olarak Karacadağ bölgesinde yaşayan yurttaşlar tarafından levye ve ucu sivrilmiş sopalarla çıkartılan kenger, kilosu 3 ile 5 TL arasında satışa sunuluyor. Mart aylarının başında çıkartmaya başlanan kenger, yaklaşık iki ay boyunca tezgahlarda satılıyor.
Sağlık açısından birçok faydası olan bitkinin vücuttaki krampların çözümüne yardımcı olduğu, hazımsızlığı giderip, sinirleri güçlendirdiği ve migren hastalığına da iyi geldiği bilinmekte. Kenger, dikenleri ayıklanıp temizlendikten sonra yenilebildiği gibi temizlenip yıkandıktan sonra yağda kızartılarak, yumurtalı veya yumurtasız kavurması yapılan bitki.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.