Kemalbay: Demirtaş ve Yüksekdağ'ın savunmalarından korktular

Kemalbay: Demirtaş ve Yüksekdağ'ın savunmalarından korktular

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın duruşmalarını değerlendirdi.

HDP Genel Merkezi’nde, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve eski Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın dün ve önceki gün Ankara’da görülen duruşmalarına ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, milletvekilleri ile Demirtaş ve Yüksekdağ’ın avukatları katıldı.

Toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, “Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile ilgili devam eden rehin alma süreciyle ilgili duruşmalar vardı. Demokratik kamuoyunun merakla beklediği bir duruşmaydı. Fakat kamuoyundan kaçırılmaya çalışılan ve halkımızın katılımın engellendiği bir durumla karşılaştık. Uluslararası kamuoyundan parlamenterler ve kurum temsilcilerinin de mahkeme salonuna girmeleri engellendi. Aleniyet ilkesi ihlal edildi” ifadelerini kullandı.

Duruşmalara dönük bu engellemelerin duyulan korkudan kaynaklandığını söyleyen Kemalbay, “Eş Genel Başkanlarımızın savunmalarından korkusudur. Bu duruşmalara katılmak için büyük bir emek harcayan halkımıza, yabancı heyetlere ve basın emekçilerine teşekkür ediyoruz. Binlerce kişinin katılımıyla engellere rağmen bizimle birlikte oldular” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.