Kar yağışı, aşklarına engel olamadı - Şemdinli

Kar yağışı, aşklarına engel olamadı - Şemdinli

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yapılan bir düğünde kar yağışı nedeniyle gelinin bulunduğu köyün yolu kapanınca, gelin ve davetliler 3 kilometre boyunca karda yürümek zorunda kaldı.

ERKAN ÇAPRAZ / YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Hakkâri’nin Şemdinli ilçesine birçok köy yolunu ulaşıma kapatan kar yağışı Onay çiftinin mutluluğuna engel olamadı.

gelnfoto1.jpg

Şehir merkezinden 15 kilometre uzaklıkta bulunan Akbal (Soranser) köyünde yaşayan 23 yaşındaki gelin Şeycan ile Şemdinli merkezde ikamet eden damat Kahri’nin düğünleri karlı bir güne denk geldi. Çiftin düğünün yapıldığı tarihte etkisini gösteren kar yağışı gelinin bulunduğu Akbal (Soranser) köyünün yolunu da ulaşıma kapattı.

haberingoruntuleri.gif 

Düğünün ikinci günü damadın amcası Naci ve Halası Fatma Onay ile bir grup davetli gelini almak üzere köye gittiklerinde kötü bir sürprizle karşılaştı. Damat tarafı, köy yolu kapalı olduğu için yolun bir bölümünü yaya gitmek zorunda kaldı.

Köye kar yağışı altında yaya olarak ulaşan damat tarafı, biraz dinlendikten sonra gelini alıp yine yaya olarak geri döndü.

Kırmızı gelinlikli gelinin soğuk hava nedeniyle üşüyen ellerini damadın halası ısıtmaya çalıştı. Soğuk hava ve devam eden kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşayan gelin ve davetlilerin imdadına yolun yarısında Özel İdare’ye bağlı yol açma ekipleri yetişti. Yaklaşık 1.5 saat yürümek zorunda kalan gelin, yol açma çalışmalarının arkasından ilerleyen düğün konvoyunda bulunan gelin arabasına bindirilerek Şemdinli merkezde bulunan Kaya Halı sahasında yapılan düğün alanına ulaştırıldı.

Yaklaşık 3 saat süren maceranın ardından damada ulaşan gelinin mutluluğu dikkatlerden kaçmadı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum