İYİ Parti: Tamer Akkal'ın istifa nedeni siyasi değil

İYİ Parti: Tamer Akkal'ın istifa nedeni siyasi değil

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Eryılmaz, Manisa Milletvekili Tamer Akkal’ın istifasının nedeninin siyasi olmadığını belirterek "Manisa'ya çıkınız ve bunu sorunuz. Akkal'dan özür bekliyoruz" dedi.

İYİ Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal’ın, kentte 17 ilçeden 10’unun CHP’ye bırakıldığı ve Millet İttifakı’nın HDP’yle dirsek temasında olduğu iddialarıyla istifası sonrası başlayan tartışma sürüyor.

Akkal’ın istifasının gerçek nedeninin bu olmadığı belirtilerek, bazı iddialar gündeme getirilirken, bir açıklama da İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz’dan geldi. Eryılmaz, “Bu istifa, siyasi bir istifa değildir” dedi.

Akkal’dan İYİ Parti adına özür dilemesini beklediklerini ifade eden Eryılmaz şu açıklamada bulundu: “Sayın vekilimiz genel merkezimiz adına yerel yönetimlerle ilgili, yerel seçimlerle ilgili birçok yurt içi seçim gezisi gerçekleştirmiştir. Trabzon, Aydın,Balıkesir, Şırnak gibi illerimizde bizzat genel merkezimiz adına bir çok görüşmeler yapmıştır. Herhalde orada bizim kimle ittifak yapıp, kimle yapmayacağımızı partimiz adına en iyi bilenlerdendi. Bizi HDP’yle yan yana getirmeye kimsenin ne hakkı, ne de haddi yoktur. Böyle bir istifa haberini üzülerek söylüyorum, tekrar aldık. Altını çizerek söylüyorum. Bu istifa siyasi bir istifa değildir. Bu istifanın altında siyasi bir neden aramanız doğru değildir. Manisa’ya çıkınız ve bunu sorunuz. Bugün Manisa’da seçimlerde İyi Parti adına oy vermiş, çalışmış, bir sürü arkadaşımızın gönlünde bir yara oluşmuştur. Bunun nedeni olarak bu istifa partimize ve milletvekilimize yakışmamıştır. Bundan dolayı kendisinden İYİ Parti camiasına bir özür bekliyoruz.” (DHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.