İYİ Parti: Halkbank'ın döviz kurundan kar edenler açıklansın

İYİ Parti: Halkbank'ın döviz kurundan kar edenler açıklansın

İYİ Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, Halkbank'ta döviz kurlarının düşük gösterilmesini "eşi benzeri görülmemiş bir elektronik skandal" olarak nitelendirdi.

İYİ Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, Halkbank’ta dün gece döviz kurlarının düşük gösterilmesinin araştırılmasını istedi.

Kavuncu, yazılı olarak yaptığı açıklamada, “Olayda toplam ne kadar işlem yapıldığının ve bu işlemlerin ortalama kurunun ne olduğunun; kar elde eden kurum ve kişiler ile bankanın varsa zararının ayrıca açıklanmasını yönetim kurulundan bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

‘YAZILIM GÜVENLİĞİ GÖZDEN GEÇİRİLMELİ’

İYİ Parti Sözcüsü Buğra Kavuncu, Halkbank’ın internet bankacılığı sisteminde yaşanan kur hatasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Halkbank’ın “yazılım ve operasyon hatası” açıklamasını yetersiz bulduğunu belirten Kavuncu, “Bu ifade ile bankanın ‘hacklendiği’ ifade edilmek isteniyorsa bankanın yazılım güvenliği gözden geçirilmelidir. Aksi durumda, aynı zaman diliminde bankalar arası kurların da acilen araştırılarak, varsa başka bir banka ile karşılıklı işlemlerin açıklanmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘SPK VE BDDK’YI GÖREVE DAVET EDİYORUZ’

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nu (BDDK) göreve davet eden Kavuncu, şöyle devam etti:

“Olayda toplam ne kadar işlem yapıldığının ve bu işlemlerin ortalama kurunun ne olduğunun; kar elde eden kurum ve kişiler ile bankanın varsa zararının ayrıca açıklanmasını yönetim kurulundan bekliyoruz.

İktidarın bozulan ekonomiye karşı sürekli olarak vatandaşımıza fedakarlık çağrısı yaptığı bir ortamda, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir elektronik skandala imza atarak vatandaşın birikimlerini çarçur edenlerin peşinde olacağımızı ve soru işaretleri giderilene dek konunun takipçisi olacağımızı Türk kamuoyuna duyuruyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.