İttifak zirvesinde kabine görüşüldü

İttifak zirvesinde kabine görüşüldü

Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim sonrası ilk buluşmasında yeni dönemin yol haritası görüşüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile dün Cumhurbaşkanlığı’da görüştü.

Erdoğan, Bahçeli ile Beştepe’de saat 16.00’da bir araya geldi. 35 dakika süren görüşmeye, AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım da katıldı. Habertürk’ten Rıdvan Tezel’in haberine göre görüşmede, seçim sonuçları değerlendirildi, kritik konular ve siyasi gündem çerçevesinde atılacak adımlar konuşuldu. Görüşmede ayrıca cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili izlenecek yol haritası ele alındı. Seçim sonuçları sonrası Meclis’te oluşan sandalye dağılımı değerlendirildi, Meclis Başkanlığı seçimi masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı yardımcısı ve oluşturulacak kabinede bakanlıkların dağılımı gibi konuların da ele alındığı kaydedildi.

Görüşmede OHAL’in kaldırılması ve bedelli askerlik de gündeme geldi.

Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Ali İhsan Yavuz ile MH P Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın, Celal Adan ve Mustafa Kalaycı da yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.