İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Rusya tweetini sildi

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Rusya tweetini sildi

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Rusya'yla ilgili tweeti sildi. Tweette, Skripal'in maruz kaldığı sinir gazının Rusya'dan geldiğini iddia ediliyordu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, eski çifte ajan Sergey Skripal ve kızının zehirlenmesinde kullanılan sinir gazının Rusya’dan geldiği yönündeki tweeti sildi.

Sputnik’in haberine göre, İngiltere’de yaşayan eski ajan Sergey Skripal ve kızı Yulia Skripal’ın zehirlenmesinden kullanılan sinir gazının Rusya’dan geldiği ispatlanamadı. Dün açıklama yapan Porton Down Laboratuvarı Başkanı Gary Aitkenhead, sinir gazının menşeini belirleyemediklerini söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın Twitter hesabından 22 Mart günü paylaşılan ve sinir gazının Rusya’dan geldiğini savunan tweeti silindi. Silinen tweette, “Port Down laboratuvarındaki dünyanın önde gelen uzmanlarının yaptığı incelemeler askeri bir sinir gazı olan Noviçok’un Rusya’da üretildiğini ortaya koydu. Porton Down Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nde (OPCW) kayıtlı ve yetkili bir laboratuvar” ifadeleri yer alıyordu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.