'İngiliz maskelerimizi takıyor, millet hâlâ kod bekliyor'

'İngiliz maskelerimizi takıyor, millet hâlâ kod bekliyor'

"1 aydır millete 5 maskeyi dağıtamadılar. Ama caka satmak uğruna İngiltere, İspanya ve İtalya’ya uçak dolusu maske yolladılar…"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında korona virüsü salgını ile gündemdeki bazı konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Korona virüsü salgınının iyi yönetilmediğini belirten CHP sözcüsü Öztrak, “Beş koyun gütmeyi ağızlarından düşürmeyenler, şimdi millete beş maskeyi dağıtamıyor. İlkin vatandaşa maskeyi parayla satacağız dediler. Baktılar bizim belediyeler maskeleri ücretsiz dağıtıyor, bundan derhal vazgeçtiler. ‘Vatandaşa karneyle maske vereceğiz, PTT eliyle dağıtacağız’ dediler. Bunu da yapamadılar. Sonra ‘maskeyi eczanelere, maskenin kodunu da milletin cep telefonlarına atacağız’ dediler. Onu da beceremediler. Hadi kolonyadan vazgeçtik, 1 aydır millete 5 maskeyi dağıtamadılar. Ama caka satmak uğruna İngiltere, İspanya ve İtalya’ya uçak dolusu maske yolladılar… İngiliz, İtalyan, İspanyol bizim gönderdiğimiz maskeleri takıp dolaşırken, milletimizin hâlâ kod beklemesinin izahı olmayınca mizahı oldu. Temel fıkralarına girdi.”

‘YALAN SÖYLEME HASTALIĞI SARAYA BULAŞMIŞ’

Faik Öztrak, İstanbul’daki açılış töreninde “Şehir Hastanesi’nin yolunu yarım yamalak bırakan İstanbul’un bir belediyesi var” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi.

Öztrak şunları söyledi: “Biraz önce Saray’a musallat olan kibir hastalığından bahsetmiştim. Mitomani (yalan söyleme hastalığı) hastalığı da Saray’a bulaşmış durumda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir torba tasarıyla bu yolların, hastane çevresindeki yolların yapımına başlamıştır. Burada sıfırdan bir yol yapılmamış, mevcut yol yenilenmiş. 2018 yılının Temmuz ayında durdurulmuş o hastaneye giden yol. Ekrem İmamoğlu o zaman görevde değil. Kim durdurmuş bu projeyi? Mevcut Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu. Onun imzası var.”

VİRÜSLE DEĞİL CHP’Lİ BELEDİYELERİN HİZMETLERİYLE MÜCADELE EDİYORLAR 

Faik Öztrak, korona virüsü salgını ile mücadele döneminde CHP’li belediyelerin çalışmalarının engellendiğini belirterek, “Saray virüsle değil, CHP’li belediyelerin verdiği hizmetlerle mücadele ediyor” dedi. Öztrak şunları söyledi: “Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlarımıza yardım kampanyaları nedeniyle hukuksuz soruşturma açılması, belediyelerin yıllardır halka yemek dağıtan aş evlerinin bile hesaplarına el konması, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin halka ücretsiz ekmek dağıtmasının yasaklanması, ve son olarak da adana Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı sahra hastanesinin yerinin mühürlenme girişimi, sarayın derdinin millet olmadığını gösteriyor. Halkımız, kibir abidelerinin siyasi husumet ve kinle, millete verilecek hizmetlere engel olmasını, salgında millet canıyla, aşıyla uğraşırken dahi kendi siyasi ikballerini düşünenleri elbette unutmayacaktır. seçim sandığı önüne geldiğinde bunun hesabını sormayı da bilecektir. Herkes müsterih olsun. Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyeleri, sarayın tüm engellemelerine rağmen, hemşerilerine hizmete, azimle, kararlılıkla devam edeceklerdir. İyilikte yarışımız sürecektir. Bundan kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın.”

‘SALDIRININ PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’

Güne üzücü haberle başladıklarını kaydeden Öztrak, “Türkiye’nin Salda gölüne sahip çıkma mücadelesiyle tanıdığı, Yeşilova Belediye Başkanımız Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel evlerinde silahlı saldırıya uğradı. Saldırıyı lanetliyoruz. Başkanımız ve eşi şu anda tedavi altındalar. Hem başkanımıza hem de eşine acil şifa diliyoruz. Tüm Yeşilova halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saldırıyı yapanların bir an evvel adalet önüne çıkarılmasını kolluk güçlerinden bekliyoruz. Biz olayın peşini bırakmayacağız. Süreci takip edeceğiz” diye konuştu.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.