İnce'den 'dedikoduları yazdım' diyen Güngör'e yanıt

İnce'den 'dedikoduları yazdım' diyen Güngör'e yanıt

Muharrem İnce, kitabında Erdoğan'ın Pensilvanya'ya gittiğini söyleyen Nasuhi Güngör'ün "Dedikoduları yazdım" açıklamasına yanıt verdi.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, eski TRT Haber dairesi Başkanı Nasuhi Güngör’ün, açıklamalarına yanıt verdi.

Muharrem İnce, bugün Kırıkkale’de Erdoğan’ın AKP’nin kuruluşu öncesi ABD’ye giderek Fetullah Gülen ile görüştüğü ve icazet aldığı iddiasını yineledi. İnce, daha Nasuhi Güngör’ün 2001’de yayınlanan “Yenilikçi Hareket” adlı kitabının 89. Sayfasından şu bölümü okudu:

“Erdoğan 2000 yılı Mayıs ayında ABD’ye yaptığı gezide uzun süre orada yaşayan Fethullah Gülen ile de bir araya geldi. Erdoğan Gülen görüşmesi muhtevasından çok uzun yıllardır birbirine hayli mesafeli olan iki farklı ekolün bir araya gelmesi açısından hayli dikkat çekiciydi.”

‘NE GAZETECİLİĞİM NE DE YAPTIĞIM GÖREVLER KİTAPTAKİ İDDİALARI DOĞRU KILMAZ’

İnce’nin kitabından bölüm okuduğu Nasuhi Güngör ise, Twitter hesabından bir dizi mesaj paylaştı. Erdoğan’ın Pensilvanya’ya giderek Gülen’le görüştüğünü dedikodulara dayanarak yazdığını söyleyen Güngör, “Ne gazeteciliğim, ne de bugüne kadar yaptığım herhangi bir görev bu kitaptaki sözkonusu iddiaları doğru kılmaz” ifadesini kullandı.

Güngör’ün bu sözlerine Muharrem İnce, Twitter hesabından bir açıklamayla yanıt verdi: İnce şu mesajları paylaştı:

“Baskı ve korku düzeni bir gazeteciye 17 yıl önce yazdığı kitap için bugün yalan dedirtiyor. Bu düzen değişecek, Medya özgürleşecek, Türkiye özgürleşecek.

17 yıl önce kendi yazdığına bugün “yalan” diyen kişi 3 yıl süreyle TRT Haber Dairesi Başkanlığı yaptı. Şimdi anladınız mı TRT’yi niye eleştirdiğimi? TRT halktan topladığı paraları bu rüzgar güllerine, yazdığı kitabın arkasında duramayan kifayetsizlere yediriyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.