İnce: Sonucu etkileyecek usulsüzlük tespit edemedik

İnce: Sonucu etkileyecek usulsüzlük tespit edemedik

Muharrem İnce, seçim günü kaçırıldığı iddialarına tepki gösterdi. İnce, "Ben, ekibim, CHP, diğer siyasi partiler seçim sonuçlarını etkileyecek bir usulsüzlük tespit edemedik, edebilen varsa ve beni ikna ederse sonuna kadar mücadele etmeye varım" dedi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur’un seçim günüyle ilgili yazısına tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklama yapan İnce, “Fuat Uğur denen gazeteci bozuntusu seçim gecesi ile ilgili yazdıklarını ispatlamazsan alçaksın, namussuzsun, şerefsizsin! Senin gibi alçaklar köşelerinden böyle yalanlarla havladıkça mücadele azmim artacaktır” ifadelerini kullandı.

Fuat Uğur, 30 Haziran’da yayımlanan yazısında İnce’nin açıklama yapmak istediğini fakat ekibi tarafından engellendiğini iddia etmişti. Uğur, yazısında “Evet, kaçırılma hikâyesi doğru ama bu şekilde. Yani Muharrem İnce kendi ekibi tarafından kaçırıldı. Muharrem İnce kaçırılmış, konuşması engellenmiş ve susturulmuştu. Kendi ekibi tarafından” ifadelerine yer vermişti.

‘YSK KUŞKUYA DÜŞÜRECEK KARAR ALMADI’

Daha sonra Twitter hesabından yeni açıklamalarda bulunan İnce, seçim akşamı kaçırıldığı ya da tehdit edildiği iddiaların bir kez daha yalanladı.

Seçim öncesinde, yasaya aykırı bir karar alması durumunda YSK’nin önünde olacağını söylediğini hatırlatan İnce, “YSK’nın o gün aldığı kararlar sonuca etki edecek ve bizi kuşkuya düşürecek kararlar değildi. O nedenle seçim gecesi YSK önüne gitmedim, gidilmesi yönünde çağrıda bulunmadım” dedi.

‘KULAĞIMA FISILDAYARAK KONUŞAN KİŞİ CHP TEMSİLCİSİ’

YSK önünde konuştuğu kişinin CHP milletvekili adayı Mehmet Hadimi Yakupoğlu olduğunu aktaran İnce, “Sosyal medyada YSK temsilcimizin seçimle ilgili bana söyledikleri bile komplo teorisi üretilmesine neden oldu” ifadelerini kullandı.

Seçim sonuçlarını etkileyecek bir usulsüzlük tespit edemediklerini kaydeden İnce, “Şimdi yapılacak iş hatalarımızı, eksiklerimizi gözden geçirip var gücümüzle önümüzdeki seçime hazırlanmak olmalıdır. Bunun için Çarşamba günü Erzurum’dan yola çıkıyoruz” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.