İmamoğlu'ndan Soylu'ya: Tehdide pabuç bırakmam

İmamoğlu'ndan Soylu'ya: Tehdide pabuç bırakmam

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Soylu'nun İstanbul’a kayyım atayıp atamayacağını pazar günü açıklayacağına dair sözleri için "Bu tür tehditlere pabuç bırakmam" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 88’incisi düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı için İzmir’e geldi. İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. Görüşmenin ardından Soyer ve İmamoğlu açıklama yaptı.

İmamoğlu, Soyer’le buluşmaktan ve İstanbul’un İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yılki “onur ili” olarak ilan edilmesinden mutluluk duyduğunu söyledi. Soyer ise İmamoğlu’nun ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, iki kent arasında bundan sonra birlikte planlayacakları işbirliklerinin değerli olduğunu ifade etti.

‘BENİ POLEMİĞE ÇEKMEYE ÇALIŞANLARI ANLAMIYORUM’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “İstanbul’a kayyum atayıp atamayacağını pazar günü açıklayacağım” sözlerini değerlendiren Ekrem İmamoğlu, “Bu tür tehditlere pabuç bırakmam. Ben polemik yapamıyorum, beni polemiğe çekmek isteyenleri anlamıyorum, çok matah bir şeymiş gibi polemik yapmak istiyorlar. Bizim için üretimden daha değerli bir şey yok. Gerisi laf-ı güzaf” diye konuştu.

İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle yargılandığı davada 9 yıl 8 ay hapis cezası verilmesine ilişkin ise “Canan Kaftancıoğlu’nun duruşmasına katıldık. Umuyorum vicdanları rahatlatacak bir karar çıkacaktır. Ülkemin normalleşmeye ihtiyacı var, gerçek sorunlarla uğraşmalıyız artık. Biz yol arkadaşımızın her zaman yanındayız” dedi. (DUVAR)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.