İmamoğlu: Mazbatamı talep ediyorum

İmamoğlu: Mazbatamı talep ediyorum

Yüksek Seçim Kurulu'nun geçici verilerine göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan Ekrem İmamoğlu "Mazbatamı talep ediyoruz. YSK'yı göreve davet ediyorum" dedi.

Ekrem İmamoğlu, toplumun vicdanının sarsılmaması için kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) yetkisinin biran önce kendisine verilmesini istedi. İBB’den belge ve evrak kaçırıldığına dair duyumları yeniden atıf yapan İmamoğlu, “Zaman kazanıyor olabilirler. İstanbul’un kaybedecek tek bir dakikası yok. İBB içerisinde bu süreçte neler olabileceğine dair duyumlar var” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kesin olmayan sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan CHP’li Ekrem İmamoğlu, son duruma ilişkin şunları söyledi:

ADALET İSTİYORUZ: Başka kavramlar sürecin içine dahil edilmeye çalışıldı. Biz bu şehrin yönetimine talibiz dedik. Israrla mesele başka boyuta evrilmek istendi. Çok net ifade edeyim, biz adalet istiyoruz. Biz 16 milyon insanın vicdanının, oylarıyla beraber YSK’nın açıkladığı oylarla beraber belli olan seçilmiş olduğumun sonucuyla beraber mazbatamı talep ediyoruz. YSK’yı göreve davet ediyorum.

EN GÜVENİLİR SEÇİM BİZDE DİYORLARDI: ‘Türkiye en güvenilir seçim mevzuatına sahiptir, en güvenilir ülkedir’ diyen hükümet adına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına açıklama yapan beyanatları tek tek sıralayabilirim. Ne oldu da bir anda bu seçim Türkiye’nin en şaibeli seçimidir diyebilecek noktaya gelindi.

PARTİ İÇİ HESAPLAŞMAYI BİZİM ÜZERİMİZDEN YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR: İBB seçiminde parti teşkilatı başarısız olmuş olabilir, yöneticiler birbirini suçluyor olabilir.  Bu hesaplaşmayı bizim üzerimizden yapmaya çalışıyorlar. İstanbul halkını bu sürece dahil etmeye çalışıyorlar. İşin içine terör örgütlerini katıp vesaire vesaire yapabilirler. Yapmasınlar. Kendi iç hesaplaşmalarına bu ülkenin yerel seçimini 16 milyonluk İstanbul’u dahil etmesinler. Dünya bizi takip ediyor. 3-5 kişi sanki elinden oyuncağı alınmış gibi davranarak, iç hesaplaşmaları üzerinden Türkiye’nin itibarını zedelemesinler.

DUYUMLAR VAR: Kurulan cümleleri, Whatsapp mesajlarını kamuoyu görüyor, algı oluşturmak istiyorlar. 16 milyon insana saygısızlıktır. Ben burada sadece bana verilen oyları savunmuyorum. Sadece CHP’lilere ve bana oy verenlere sesleniyorum. AK Partili hemşerilerimin vicdanına sesleniyorum. Biz bu şehirde seçimin kaybedeni yok diye en başta söyledik. Bugün aynı yaklaşımımız devam etmektedir.  Bir başka boyut zaman kazanıyor olabilir. İstanbul’un kaybedecek tek bir dakikası yok. İBB içerisinde bu süreçte neler olabileceğine dair duyumlar var.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum