HEDEP'li Çubuk: Kendini tekrar etmeyen bir adım attık

HEDEP'li Çubuk: Kendini tekrar etmeyen bir adım attık

HEDEP Milletvekili Burcugül Çubuk, kongreyle "kendini tekrar etmeyen bir adım" attıklarını belirterek, "Bunun kıymetini sokakta göreceğiz" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Ankara'da binlerce kişinin katılımıyla dün Büyük Kongresi'ni gerçekleştirdi. Partinin ismi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) olarak değiştirilirken, Tülay Hatimoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan ise yeni eş genel başkanlar seçildi. HEDEP İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk, tüm baskılara rağmen güçlü bir kongre gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

'KENDİNİ AŞAN ADIM ATTIK'

Çubuk, "Mücadele azmi tekrar kendini tescillemiş oldu. Salonda ve etrafında bunu gördük. Halkın kendi politik simgelerine duyduğu güven ve sahiplenmeyi de gördük. Gençler, tecride karşı Sayın Öcalan’ın posterini ‘ne bedel olacaksa olsun’ diyerek açtılar. Bu anlamıyla mücadele hattını örgütleyebileceğimiz yeni bir basamağa çıktık. Kongremiz ‘Özgürlük İçin Yeniden’ sloganıyla örgütlendi. Bu sloganla şunu söylemek istiyoruz; biz tekrar bir adım atıyoruz, ama kendini aşan ve tekrar etmeyen bir adım atıyoruz. Bunun kıymetini sokakta göreceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Çubuk, İmralı'daki tecridin kongrenin önemli gündem maddelerinden biri olduğuna işaret ederek, "Erdoğan barış istemediği için tecridi derinleştiriyor" dedi. Tecridin "herkese karşı savaşa devam" mesajı  taşıdığına dikkati çeken Çubuk, "Ne zaman ki 'çözüm süreci' sona erdi İmralı’daki tecrit de yavaş yavaş arttırılmaya başlandı" dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.