HDP’li Buldan Hakkari’de: Leyla Güven serbest bırakılmalı

HDP’li Buldan Hakkari’de: Leyla Güven serbest bırakılmalı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP’li vekillerle Hakkari’yi ziyaret etti. Buldan, kentten seçilen ve halen tutuklu bulunan Leyla Güven’in serbest bırakılmasını istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Van Milletvekilleri Muazzez Orhan, Murat Sarısaç, Tayip Temel ve HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay ile HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede Van’daki toplantının ardından Hakkari’ye geldi. İlk olarak Demokratik Bölgeler Partisi'ni (DBP) ziyaret eden Buldan ve beraberindekiler burada bir süre yurttaşlar ile sohbet etti. Ardından çarşı esnafını ziyaret eden Buldan, kendisini takip eden basın mensuplarına da ziyareti hakkında kısa bir açıklama yaptı. 

‘SEÇİM SÜRECİNDE GELEMEDİK AMA SÖZÜMÜZ VARDI’

Seçim çalışmaları sürecinde Hakkari mitinginin hava muhalefeti nedeniyle iptal olduğunu söyleyen Buldan, "Hakkari'yi ziyaret edeceğimizi söylemiştim. Bugün milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte bir heyet olarak Hakkari’deyiz. Üç gün boyunca Van’da tüm milletvekili arkadaşlarımızın katıldığı bir kamp gerçekleştirdik. Kamp sırasında Sezai beyle Hakkari, Ağrı, Iğdır illerini ziyaret planlaması çıktı. Bildiğiniz gibi özellikle 24 Haziran seçim çalışmalarında Hakkari’ye bir ziyaret gerçekleştirememiştim. Hakkari halkı ve esnafı ile bir buluşmayı gerçekleştirmek üzere buradayız” dedi. 

'HAKSIZ YERE TUTUKLU'

Tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in haksız bir şekilde cezaevinde tutulduğunu belirten Buldan, Hakkari halkının seçmiş olduğu, onların iradesi olan ve şu anda cezaevinde tutulan Güven'in biran önce serbest kalması gerektiğini söyledi. 

Açıklanın ardından Buldan ve beraberindekiler, esnafı ziyaret etti. 

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum