Sait Dede: Partimizle ilgili eksikler varsa dile getirilmeli. Eksiklik varsa hepimizindir

Sait Dede: Partimizle ilgili eksikler varsa dile getirilmeli. Eksiklik varsa hepimizindir

HDP Yüksekova İlçe Başkanlığı tarafından halk toplantısı düzenlendi.

Yüksekova HDP İlçe Başkanlığı binasında düzenlenen halk toplantısına çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı yapan HDP İlçe eşbaşkanı Şadiye Kırmızıgül halk toplantısına katılan tüm yurttaşlara, kanaat önderlerine ve barış annelerine teşekkür etti. Toplantıya katılan HDP PM üyesi Abdullah İdiğ geçtiğimiz günlerde HDP’nin yayınladığı deklarasyonunu okudu.

‘Eksiklik bizde, halkta değil’

Ardından bir konuşma yapan HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin Türkiye'de siyaset yapan partileri de etkilediğini belirterek, "Suriye, Irak'ta yaşananlar malum. Bu ülkelerde halen yaşanan bir kargaşa var ve bunun yansımaları Türkiye'ye de oluyor. Böyle olunca partimize de yansımaları olmaktadır. Partimiz hayali bir parti değil. Sizsiniz, biziz. Partimizle ilgili eksikler varsa dile getirilmeli. Eksiklik varsa hepimizindir. Kimileri oturdukları yerden "Yüksekova içe örgütü neden bu kadar yetersiz" diyebiliyor.  Bu parti sadece buradaki 10 yöneticinin değildir. Bu partinin sahibi bu halktır. Bu nedenle bir eksiklik varsa bu hepimizindir. Bu partiye sahip çıkanlar, değerlerine sahip çıkanlardır. Bugün bu arkadaşlarımız seçilmiş, yarın başka arkadaşlar seçilir. Davamız birilerini seçip partiye veya belediyeye gönderme davası değildir. Bu dava demokrasi, barış demokrasi davasıdır" dedi.

hdp-halk-toplantisi2.jpg

HDP Yüksekova İlçe Eş Başkanı Abdulkerim Akdoğan ise ablukaya alınmasına rağmen Yüksekovalı vatandaşların, annelerin partilerine sahip çıktığını belirterek, “Halkımız, 'istediğiniz kadar partimizi ablukaya alın, fayda etmez' mesajı veriyor. Şuan yapmamız gereken biraz daha birliğimizi güçlendirmektir. Şuanda HDP'nin perspektifi de bu yöndedir. Gün birlik olup tüm engelleri aşma günüdür” dedi.

Akdoğan, HDP İlçe Başkanlığı'nın faaliyet raporunu açıkladıktan sonra partililere HDP'nin Ankara'daki kurultayına katılma çağrısı yaptı. 

Konuşmaların ardından vatandaşlar istek ve eleştirilerini dile getirdi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum