HDP'den Efrin açıklaması

HDP'den Efrin açıklaması

HDP'den yapılan açıklamada Efrin'e müdahale eleştirildi: Tehlikeyi büyütecek.

HDP Merkez Yürütme Kurulu’nca, Türk topçu birliklerinin Efrin’deki YPG mevzilerini ateş altına almasıyla ilgili, “Bu hamle IŞİD ile mücadeleyi baltalamak demektir. Dikkatleri Rakka’da sıkışmış olan IŞİD’den başka yere kaydırmak ya da aksatmak demektir” denildi.

HDP’den yapılan açıklamada, Türkiye’nin Afrin’e müdahalesinin Kürt-Türk ve Arap-Kürt savaşı tehlikesini büyüteceği kaydedildi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu’nun yazılı açıklamasında şöyle denildi, “Efrin hedefi Rojava başarısından rahatsız olanların planıdır. Kürt, Arap, Türkmen halklarının birlikte ve eşit koşullarda kendi bölgelerini yönetmelerinden; onların ortak mücadelesinden rahatsız olanların planıdır. Bu hamle IŞİD ile mücadeleyi baltalamak demektir. Dikkatleri Rakka’da sıkışmış olan IŞİD’den başka yere kaydırmak ya da aksatmak demektir. Erdoğan rejiminin yeni bir Kürt diyarını işgal girişimi, bir Kürt-Türk, Arap-Kürt savaşı tehlikesini büyütecektir. Türkiye’yi daha gergin ve kutuplaştırıcı bir ortama sürükleyecektir. Bölgenin demografisiyle oynamayı hedefleyen Erdoğan rejiminin bu girişimleri kökten yanlıştır kabul edilemez. Tüm demokrasi ve barış güçlerine bir kez daha sesleniyoruz. Bu politikalar ülkeyi ve toplumu hızla daha büyük sorunlara sürükleyecektir. Bir an evvel bu hevesten vazgeçilmelidir. Hükümetin içeride ve dışarıda gerilim ve kaos politikalarına karşı herkesi itirazlarını haykırmaya davet ediyoruz.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.