HDP Yüksekova'da Yeni Yönetimini belirledi

HDP Yüksekova'da Yeni Yönetimini belirledi

HDP Yüksekova İlçe Örgütü’nün bugün yapılan 3. Olağan Kongresi’nde Eş Başkanlığa Abdulkerim Akdoğan ve Şadiye Kırmızıgül seçildi.

Ömer Oğuz'un haberi

HDP Yüksekova İlçe Binası’nda yapılan kongreye; HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Cihan Kahraman ve Rumeysa Armut, Yüksekova Belediyesi Eş Başkanları İrfan Sarı ve Remziye Yaşar, Hakkari İl Genel Meclisi Üyeleri, Hakkari, Yüksekova, Şemdinli, Çukurca, Büyükçiftlik, Esendere HDP Eş Başkanları, parti yöneticileri, Barış Anneleri, partililer ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Divan Seçimi ve faaliyet raporunun okunmasının ardından konuşan, HDP Yüksekova Eski Eş Başkanı Hüsnü Beşer 20 aydır devam ettiği eş başkanlık görevinin kendileri için büyük şans olduğunu dile getirerek, ‘’Bu süreçte gözaltılar, baskılar, zulümler yaşadık ancak halkımız bizi asla sahipsiz bırakmadı. Halkımıza teşekkür ediyor ve bundan sonrada halkımızla ve yeni yönetimimizle birlikte yürümeye devam edeceğiz, üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız’’ dedi.

Beşer’in ardından söz alan HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, Yüksekova’nın yaşanan bütün siyasi süreçlerde değerlerine sahip çıkmış bir yer olduğunu belirterek, ‘’Çökertme planı adı altında şehir ablukaya alındı. Mahalleler talan edildi, binlerce insanımız göç ettirildi. Bu halkın iradesi ya cezaevine atıldı ya sürgüne gitmek zorunda kaldı ya da görevden alındı. Buna rağmen Gever bu onurlu duruşundan vazgeçmedi, vazgeçmeyecek de. Bu plan nasıl geverde uygulandıysa Amed’de de uygulandı, Efrin’de, Qamişlo’da ve Kerkük’de de uygulandı, Gever bu palanın sadece bir izdüşümüydü. Mesele Gever’le sınırlı bir mesele değildi, mesele Kürtlerin kazanımlarına ve değerlerine yöneliktir. Mesele yüz yıllık köleliği tekrar bu halka dayatmaydı. Bu planın içinde kapitalist devlerlet, bölge ulus devletleri vardı. Bunun karşısında bizler, Kürtler diz mi çöktük, asla. Onlar heryerde savaş naraları atmaya başladılar, AKP Hükümeti de bu planın en büyük ortağıydı ama şu an görüyorsunuz gemileri su almaya başladı son nefeslerini veriyorlar. Şimdi de farklı yüzlerle farklı sıfatlarla karşımıza yeni planlarla çıkıyorlar. Biz bunun karşısında parti olarak sürekli barışta ısrar ettik. ‘’ diye konuştu.

Dede’nin ardından söz alan HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Yüksekova’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Botan’dan size selam getirdim diyen İmir, hükümetin Kürt politilarını ve kayyım atamalarını eleştirerek, ‘’Erdoğan ve ekibi Kürtleri siyasi sahnede ve sosyal hayatta birbirine düşürmeye çalışıyor. Mesele bir koltuk ve belediyenin dört duvarı değildir. Mesele irade sahibi olmak, statü sahibi olmak ve tanımamaktır. Bu darbe aynı zamanda Kürtlerin siyasi olarak soykırıma uğramasıdır. Daha önce dilimize, kültürümüze, ormanlarımıza yaptıkları soykırımı şimdi siyasi olarak uygulamaya çalışıyorlar’’ dedi.

İmir’in konuşmasının ardından önceki yönetimin çalışmalarının anlatıldığı bir slayt gösterisi yapıldı.

Oy verme işleminin ardından Yeni yönetimin Eş Başkanlığına Abdulkerim Akdoğan ve Şadiye Kırmızıgül seçildi.

Yönetim Kurulu asil üyeliğine ise Selcan Saygı, Emin Bulgan, Yıldız Akdoğan, Samiyeddin Renda, Saniye Aydın, Bülent Gürdal, Lütfi Buldan, Hikmet Dara, Yusuf Akın Ahmet Yiğit seçildi.

sssa.jpg

dddaa-001.jpg

daada-001.jpg

sqweqw-001.jpg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.