HDP yol haritasını açıklıyor

HDP yol haritasını açıklıyor

31 Mart yerel seçimlerinin ardından 24 belediyesine kayyım atanan HDP Ankara'da toplandı. Kayyım raporunun açıklanacağı toplantıda, bundan sonra izlenecek yol haritasıyla ilgili de bir deklarasyon yayınlanacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından 19 Ağustos’ta geçici tedbir kapsamında Mardin, Van ve Diyarbakır büyükşehir belediye eş başkanlarının yerlerine kayyım atanmasıyla başlayan süreç, gözaltı ve tutuklamalarla devam ediyor. Şu ana kadar kayyım atanan HDP’li belediye sayısı 24’e ulaştı.

HDP, 31 Mart’taki yerel seçimden sonra arka arkaya gelen kayyım atamalarına karşı izleyeceği yol haritasını belirlemek için bugün Ankara’da toplandı. Toplantıya MYK, PM üyeleri, milletvekilleri ve belediye eş başkanları katıldı.

Farklı siyasi parti ve oluşumlardan da katılımın olduğu toplantıda CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ile Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam’ın yanı sıra 10 ay tutuklu kaldığı cezaevinden kısa süre önce tahliye edilen Sırrı Süreyya Önder de yer aldı.

Toplantının yapılacağı otel çevresinde ve içerisinde geniş güvenlik önlemi alındı. Otel içinde üst araması yapan polis, ‘sakıncalı’ olduğu gerekçesiyle bazı kitapları içeri almadı. Girişte konuklara HDP tarafından hazırlanan ‘Türkiye’de Kayyım Rejimi, Seçme ve Seçilme Hakkı’nın Gaspı’ başlıklı kitapçık dağıtıldı.

hqwtttp5gsqqcb5y1hmen62kntlmbvylzshlbsyh.jpeg

dxas9u2qgdjdwphyim9xzwzozyrmzl8ecnp6ltfd.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.