HDP Van ve Hakkari'de seçim çalışmalarını sürdürdü

HDP Van ve Hakkari'de seçim çalışmalarını sürdürdü

HDP, Van ve Hakkari'de seçim çalışmaları kapsamında halkla bir araya geldi. HDP Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan, “Halkımız 31 Mart seçimlerinde kayyumları gönderecek” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Van'ın Gürpınar ilçesinde eşbaşkan adaylarını tanıttı. Tanıtım programına, HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, HDP Van İl Eşbaşkanı Ümit Dede, DBP Van İl Eşbaşkanı Aynur Tarhan, Gürpınar ilçe eşbaşkanları, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Mustafa Avcı ve Bedia Özgökçe Ertan, Gürpınar Belediyesi Eşbaşkan adayları Kemal Güler ve Rojbin Akdağ'ın yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.   

Gürpınar girişinde halk tarafından karşılanan adaylar, ilçe binalarına kadar konvoy düzenledi. Kar yağışına rağmen ilçe binası önünde  toplanan kitle "Ya me ye" ve "Leyla Güven onurumuzdur" sloganları attı. 

'KAYYUMLARDAN HESAP SORACAĞIZ'

HDP Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan, partilerine yönelik tüm gözaltı ve tutuklamalara rağmen halkın sahiplendiğini belirterek, "Tüm baskılara rağmen HDP dimdik ayakta. Çünkü halk partisine sahip çıkıyor ve çıkmaya da devam edeceğini biliyoruz. Partisine sahip çıkan halkımız 31 Mart seçimlerinde kayyumları gönderecek” dedi.  

HDP Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı da, belediyeleri kayyumlardan alarak halkın hizmetine sunacaklarını belirti. Gürpınar'da halkı selamlayan HDP'li yöneticiler daha sonra ilçe binasında halkla bir araya geldi.

HAKKARİ

HDP'nin seçim çalışması yürüttüğü bir diğer kent ise Hakkari oldu. Hakkari Belediyesi Eşbaşkan adayları Seher Kadiroğlu Ataş ve Cihan Karaman'ın kent merkezindeki seçim çalışmalarına partili yöneticiler ile çok sayıda yurttaşta eşlik etti. Sabah saatlerinde Hakkari Devlet Hastanesi'nde bulunan hastaları ziyaret eden HDP’liler, ardından Biçer, Halife Derviş ve Bulak mahallelerinde bir çok evi ziyaret etti.

Yapılan ziyaretlerde halkın sorunlarını dinleyen eşbaşkan adayları, halk belediyeciliği yapmak için kayyum atanarak el konulan belediyeleri geri alacaklarını belirtti. 

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.