HDP İzmir Eşbaşkan Adayı Türk: Tüm sisteme alternatifiz

HDP İzmir Eşbaşkan Adayı Türk: Tüm sisteme alternatifiz

İzmir Büyükşehir Eşbaşkan Adayı Pınar Türk İzmirlilere seslenerek; “Şehir benim diyebilmek, gelin kentimizi de kendimizi de biz yönetelim” dedi.

Gezi direnişi sırasında gözaltına alındıktan sonra bir süre tutuklu kalan Pınar Türk, HDP’nin Büyükşehir Eşbaşkan adayı… Türk, henüz 26 yaşında olmasına rağmen, politik bilinci ve heyecanı ile dikkat çekiyor.  Genç kadın belediye eşbaşkan adayı tüm İzmirlileri, tepeden inme, buyurgan belediyecilik anlayışına karşı HDP’nin ‘Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz’ şiarı etrafından kenetlenmeye çağırdı.

HDP’nin belediyecilik anlayışına ilişkin ANF’ye konuşan Pınar Türk, HDP olarak tüm sisteme alternatif olmayı hedeflediklerini söyledi.

‘RANTA DAYALI, TEPEDEN İNME BELEDİYECİLİĞE ALTERNATİFİZ’

HDP olarak İzmir’deki hedefiniz ne?

Biz HDP olarak tüm sisteme alternatif olmayı hedefliyoruz. Diyoruz ki; ‘kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz’ Tepeden inme bir belediyecilik anlayışına sahip değiliz. Her şeyden önce bu burjuva belediyecilik anlayışını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Kapitalist kent anlayışını yıkarak, emekçi bir kent anlayışını yerleştirmek istiyoruz. Bunu da nasıl yapacağız? Tabi ki de, mahallelerde ve yerellerde örgütleyeceğimiz halkla birlikte hep birlikte yapacağız. Bu şu demek değil; şuan planımız yok değil ama halka bunu tepeden dayatarak değil, halkın fikirlerini ve ihtiyaçlarını alarak yapmak istiyoruz. HDP’den eşitlikten yanayız ve böyle bir belediyecilik

‘HDP’Lİ KADINLAR OLARAK BİZ ZATEN KAZANDIK’

Kadınların HDP’deki konumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Kadın adayları daha heyecanlı gördük. Bunun nedeni ne?

Kadının örgütlenmesi her zaman daha çok heyecan yaratıyor. Bu durum tabi sistemi de bir o kadar korkutuyor. Kadının her alanda örgütlenmesi gerekiyor. Kürdistan’da kadınlar zaten özgürler, bu durum Türkiye’de de hayata geçirilmeli… HDP eş temsiliyeti hayata geçirdi. Bugün İzmir’de 30 ilçede seçime giriyoruz ve bunların 15 kadın 15 erkek. Bizim tek bir başkan adayımız yok. Yani, erkek egemen sisteme alternatif olabilecek bir başkanlık sistemini de hayata geçirmiş durumdayız. Bu noktada kadınlarımız mücadaleye her zaman daha aktif katılıyorlar. Şuan ben de çok heyecanlıyım. Biz HDP’li kadınlar olarak kazandığımızı düşünüyoruz. Çünkü şuan ki siyasetimiz zaten kazandı. Bunu zaman içerisinde daha net göreceğiz. HDP’de bulunan kadınlar olarak bir sıfır öndeyiz.

‘HERKESİN TEMSİLİYETİ KENDİ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ GETİRECEK’

Eşit ve katılımcı bir belediyecilik hedeflediğinizi söylediniz. Bunu nasıl yapacaksınız?

Kürdün, kadının, eşcinselin, alevinin olmadığı bir yerde demokrasiden bahsetmemiz mümkün değil. Biz kimseye hakkını vermeyeceğiz, herkes eşit temsiliyetle kendi hakkını zaten alacak. Bizim ne haddimize birilerine hak dağıtmak. Mücadele içerisinde herkesin temsiliyeti kendi hakkını almasını zaten sağlayacaktır. Belediyecilikte de böyle bir yöntemi esas alıyoruz. Yani, biz herkesin katılımcı olduğu bir belediyecilikten yanayız.

PINAR TÜRK KİMDİR?

Aslen Amasyalı olan Türk, 1988 İzmir doğumlu. Aynı zamanda işletme 3. sınıf öğrencisi olan Türk, 2008 yılından beri devrimci mücadele içinde yer alıyor. İlk olarak Emekçi Kadınlar Derneği’nde kadın özgürlük mücadelesiyle bu yürüyüşe başlayan Türk, ESP bünyesinde siyasal faaliyetlerini sürdürdü. Son olarak HDP çatısı altındaki birleşik cephede mücadelesine devam eden Türk, Türkmen ve Alevi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.