Red Bull'un temsilcisi hakkındaki açıklaması yeterli miydi?

Red Bull temsilcisinin Hakkari'ye gelmek isteyen ünlü dağ kayakçısına gönderdiği olumsuz maille ilgili tartışmalar sürüyor. Red Bull konuyla ilgili Hakkari Valiliğine gönderdiği yazıda üzgün olduklarını açıkladı. Hakkarililer açıklamayı yetersiz buluyor.

İskender Kahraman'la Birebir programı, Red Bull firması yetkilisinin ünlü bir dağcıyla yaptığı yazışmada kentin güvenli olmadığı hakkındaki ifadelerini Yüksekova Haber Portalı Instagram canlı yayınında gündeme aldı. Tepkiler üzerine Hakkari Valiliğine gönderdiği yazıyla açıklama yapan Red Bull firması, söz konusu ifadelerin sahibi çalışanının görüşlerine katılmadıklarını ve yaşanan durumdan dolayı üzgün olduklarını açıkladı.

Hakkari Barosu Başkanı Canan: Hakkari halkından özür dilenmeli

Konuyla ilgili Yüksekova Haber Instagram canlı yayınına katılan Hakkari Barosu Başkanı Ergün Canan, Red Bull firmasının bir özrü çok gördüğünü belirterek, "Valiliğe gönderilen bir yazı var. Ama özellikle Yüksekova'daki vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerine de bir açıklama yapılım bütün Hakkari halkından özür dilenmeli. Sadece üzgünüz demek ayrı bir hakaret, ayrı bir hadsizlik. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Her vatandaş tabi gerekli yasal mercilere baş vurabilir. Burada nefret ve ayrımcılık suçu işlenmiş aslında" dedi.

Tansu: Halkı bu kadar rahatsız eden bir olayın karşısında sarf edilen beyanlar ciddiyetten uzaktır

Yayına katılan Cilo Dağcılık Kulübü Başkanı Hacı Tansu da oluşan olayın birebir muhattabı olduklarını belirterek, "Söz konusu olay gerçek anlamda bir handikap ve vahamet. Bugün Red Bull firmasının Hakkari Valiliğine gönderdiği özür metni gerçek anlamda bir komedidir. Halkı bu kadar rahatsız eden bir olayın karşısında sarf edilen beyanlar ciddiyetten uzaktır. Sayın Valimizin de buna duyarsız kalacağını düşünmüyorum. Belki bir nezaket adımı atılmıştır ancak bu onların yaptıkları bu hatayı destekler nitelikteki bir adımdır. Bunu kabul etmiyoruz. Biz burada ilin tanıtımında büyük gayretler sarfederken karşımıza böyle sorunlar çıkıyor. Bugün bizim kulübümüzün hazırlamış olduğumuz basın metnine Türkiye'nin en az 30 ilinden imza atıldı ve basında yer aldı. İl ve ilçelerdeki STK başkanları da destek verdi. Bu durum bu birlikteliği de doğurdu. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi. 

İHD Başkanı Çobanoğlu: Red Bull'un açıklaması kesinlikle komik

İHD Hakkari Başkanı Yusuf Çobanoğlu olayı başından beri takip ettiklerini belirterek, "Konuyla ilgili basın açıklaması yaptık. Basın açıklamasını yayınladığımız akşam çok güzel bir tepki seli oluştu. Sosyal medyada bir kampanya halini aldı. Bir sonraki gün Red Bull firmasına karşı bir suç duyurusunda bulunduk. Metni incelediğimiz zaman Nefret ve Ayrımcılık suçu ile Halkı Kin ve Düşmanlığa sevk etmek suçlarının oluştuğunu düşünüyoruz. Olay her ne kadar iki kişi arasında gerçekleşen bir yazışma olsa bile bir kent alanen kötüleniyor. Birçok sporcu bunu duyduktan sonra belki Hakkari'ye gelmeyecektir. Red Bull çok önemli bir sponsor. Dünya genelinde hem içecek ürünleri hem de sporla kendilerini bağdaştırmış bir şirket. Biz bundan dolayı suç duyurusunda bulunduk. Son kentede bir mesajları olmuş. Kesinlikle komik. Özür mesajı diye tabir ediliyor ama sadece üzgün oldukları belirtilmiş. Özür bile dilememişler. Ki bu konunun muhatabı Hakkari Valiliği değil. Bu konudan zarar gören dağcılık ve kayakla uğraşan insanlar aslında bu konunun muhattabı. İşine son verilmesi gerekirdi bu şahsın" dedi. 

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar