HDP: HDP ve TİP’i töhmet altında bırakan haber tamamen asılsızdır

HDP: HDP ve TİP’i töhmet altında bırakan haber tamamen asılsızdır

HDP, Emek ve Özgürlük İttifakı ile cumhurbaşkanı adayları tartışmalarına dair yayımlanan iki haberle ilgili açıklama yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 14 Ocak'ta BirGün Gazetesi'nde ve 9 Ocak'ta Al Manitor'da yayımlanan iki haberle ilgili bugün bir tekzip yayımladı.

HDP'nin BirGün ve Al Manitor'da HDP ve Emek ve Özgürlük İttifakı ile ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklaması şöyle:

"Türkiye siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden birinin yaklaşmasıyla beraber kimi basın kuruluşlarında partimiz, ittifak ve bileşenlerimiz ile seçim stratejimiz hakkında asılsız iddia ve haberler yapılmaktadır.

"Siyasi geleneğimiz, ilkelerimiz, seçim stratejimiz ve parti kurullarımızın işleyiş mekanizmalarıyla ilgisi olmayan, yapılan haberlerde ismi açıklanmayan ve HDP'li oldukları şüpheli olan yetkililere dayandırılan çeşitli asılsız iddialar iyi niyetli olmadığı gibi böylesi tarihi bir süreçte demokratik, katılımcı ve şeffaf bir işleyişe zarar vermektedir. Partimizin yöneticileri basına konuştuklarında isimlerini gizlememe konusunda ilke kararı almıştır.

Vekil sayısı tartışması

"Bu bağlamda,

"Birincisi: HDP, Emek ve Özgürlük İttifakını bir mücadele ortaklığı olarak gördüğü gibi elbette tarihi önemdeki seçimleri de bir mücadele birliği olarak görüyor. İttifakımız ve onun hiçbir bileşeni herhangi bir platformda vekil sayısı üzerinden bir tartışma ve pazarlık yürütmemiştir. Birgün gazetesinde yayınlanan, HDP ve TİP'i töhmet altında bırakan haber tamamen asılsızdır.

"İkincisi: Ayrıca Al Manitor gazetesinin de 'İsimini vermek istemeyen bir HDP yetkilisine' dayandırdığı ve Cumhurbaşkanı adayımızı çıkarma kararımızın nedenleri konusunda ifade edilenler gerçekdışıdır. Tüm baskılara rağmen çizgisini koruyan partimiz HDP ilkesel tutumunun gereği olarak kararlarını alır ve demokratikleşmeye çağrı yaparken sadece kendi öz gücüne güvenir.

"Seçim gündemimiz, ittifaklar, örgütlenme ve genişleme stratejimiz ile ilgili tartışmalar parti kurullarımızda demokratik, katılımcı ve şeffaf bir şekilde yürütülmekte, konu ile ilgili gelişmeler parti yetkililerimiz tarafından kamuoyu ve basın kuruluşlarıyla paylaşılmaktadır."

Ne olmuştu?

BirGün Gazetesi'nde 14 Ocak 2023'de yayımlanan "Aday bu ay belli olacak" başlıklı haberde Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) de yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı'nın seçim yöntemlerini tartıştığı ve TİP yöneticilerinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grup kurmaya yetecek sayı olan 20 milletvekilinin seçilmesi garantili yerlerden aday gösterilmesini istediği belirtilmişti.

Haber üzerine aynı gün tekzip yayımlanan TİP ise şöyle demişti:

"İttifak bileşeni siyasi partiler ve mücadele kurumlarının seçimlere nasıl girileceğine dair tartışmalarını sürdürdüğü doğrudur. Fakat Türkiye İşçi Partisi'nin Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) 20 milletvekili istediğine dair iddialar tamamen gerçek dışı ve dayanaksızdır. Bu iddiayla kamuoyuna yalan ve yanlış bilgi verilmektedir. İlgili haber yayımlanmadan önce TİP'in hiçbir yöneticisine başvurulmamış, haber bu iddialar doğrulanmadan yayımlanmıştır."

9 Ocak'ta Al Manitor'da yayımlanan haberde ise HDP'nin kendi oy oranını ilk turda belirledikten sonra ikinci turda Millet İttifakı ile "pazarlık" masasına oturacağı iddia edilmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.