HDP Eş Genel Başkanlarından bayram mesajı

HDP Eş Genel Başkanlarından bayram mesajı

HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, video paylaşarak Kurban Bayramı'nı kutladılar.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, Kurban Bayramı’nı kutladılar. Sancar ve Buldan mesajlarında, korona virüsü salgınının hâlâ büyük risk taşıdığına dikkat çekerek önlemlere uyulması çağrısında bulundular.

‘ZOR ŞARTLARDA İDRAK EDİYORUZ’

İslam alemi için Kurban Bayramı’nın derin anlamlar taşıdığını ve zor şartlarda gerçekleştiğine dikkat çeken Mithat Sancar, “Bir yanda savaşlar, zorbalık ve baskı, öte yandan bütün hızıyla devam eden korona virüsü salgını. Bütün bunlar bayramı, gönlümüzce, ağız tadıyla kutlamamıza izin vermiyor ama bayramları gerçek anlamlarına uygun bir şekilde kutlayacağımız bir dünya yaratmak için mücadelemize kararlılıkla sürdüreceğiz. Barış, dayanışma ve özgürlük içinde bir yaşam kurmak için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz” dedi.

Sancar, bayramlaşma esnasında korona virüsü önlemlerine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Korona virüsü tedbirlerine dikkat edelim. İktidar, sağlığı ne kadar ihmal ederse etsin, biz kendi tedbirlerimizi almayı ihmal etmeyelim. Kendimizin, sevdiklerimizin ve halkımızın sağlığı için elimizden geleni yapalım” diyerek Kurban Bayramı’nı kutladı.

‘SEVDİKLERİMİZİN ELİNİ ÖPMEYE GİDEMİYORUZ’

Kurban Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlan Pervin Buldan da, “Bu bayramda sevdiklerimizin elini öpmeye, onlarla bayramlaşmaya gidemiyoruz. Korona virüsü tehlikesi hâlâ büyük bir risk taşıyor. Sizlerden sevdiklerinizin ellerini öpmeye gitmekten ziyade onlarla telefonla, mesajla bayramlaşmanızı rica ediyoruz. Bu salgın hâlâ büyük bir risk taşıyor. Bu salgına karşı halkımızın geleceğini düşünmek ve umutları büyütmek bizlerin görevi ve sorumluluğudur. Bayramlar her zaman olduğu gibi barışın, özgürlüklerin, demokrasinin ve Türkiye’nin geleceği açısından kardeşliğin umudunun yükseldiği günlerdir” dedi.

Buldan mesajında, “Bu bayramın bir kez daha HDP olarak barışa olan özlemimizi, demokrasiye, kardeşliğe olan umudumuzu büyüterek, geçireceğiz. Bu bayram Türkiye halklarına barışı, özgürlüğü, sağlık ve huzuru getirsin. Sağlıklı günlerde mutlu bayramlarda buluşmak üzere” diye konuştu. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.