HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel: TİP’li arkadaşlarımız hiçbir yerde bir imtiyaz istemiyor

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel: TİP’li arkadaşlarımız hiçbir yerde bir imtiyaz istemiyor

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Emek ve Özgürlük İttifakı'nda ortaya çıkan liste tartışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada TİP'in imtiyaz istemediğini aktardı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Twitter hesabından gündeme dair açıklamalar yaptı. Temel, 14 Mayıs seçimleri öncesi Emek ve Özgürlük İttifakı'nda ortaya çıkan liste tartışmalarına dair, "HDP ve TİP’e dair halkımızın yoldaşlarımızın doğru anlaması için durumu anlatacağım. Bu birlikteliği yani Kürt Hareketi ve Türkiye sosyalist güçlerinin tarihsel ittifakına her koşulda karşı olanlara durumu izah etmek zor. Ancak sözüm tarihsel ittifaktan yana olanlaradır. HDP bileşenleri ve onların seçim partisi olan Yeşil Sol Parti Türkiye’nin her ilinde yani 81 ilinde en güçlü adaylar ile seçime girecektir. Ve halkımıza tek çağrımız sadece Yeşil Sol Parti’nin altına mührü vurmalarıdır" dedi.

'3. YOLA İNANCIMIZ DİRİDİR'

"TİP ise Yeşil Sol/HDP ile beraber aynı ittifakın bir partisi olarak bazı kentlerde demokratik bir yarış temelinde partimizden hiç bir imtiyaz veya destek istemeden seçime girmek istiyor ve bazı adaylar ile şansı denemek istiyor. Bu onların kendi tercihi ve hakları" ifadelerini kullanan Temel şunları söyledi: 

"Parti kaygısı taşıyan değerli halkımıza, yoldaşlarımıza ve gönlü HDP ile olan herkes emin olsun ki TİP’li arkadaşlarımız hiçbir yerde bir imtiyaz ve bir temsilci istemiyor. Ayrıca HDP’ye zarar verebilecek yerlerde seçime girmeyip, partimiz olan Yeşil Sol Partiyi destekleyecek.

Sonuç olarak, amacımız her koşulda Emek ve Özgürlük İttifakı ve Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı’nı omuz omuzda büyütmektir. Bu uğurda uzun süredir devam eden görüşmelerimiz sürüyor. 3.Yol'a inancımız diridir, sabır ve büyük bir inatla geliyoruz."

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum