HDP: AA, AKP’nin propaganda başkanlığı gibi çalışıyor

HDP: AA, AKP’nin propaganda başkanlığı gibi çalışıyor

HDP’nin YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, Anadolu Ajansı'nın seçim sonuçlarına yönelik açıklama yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) YSK Temsilcisi ve Seçim Koordinasyon Merkezi Sözcüsü Mehmet Tiryaki, Anadolu Ajansı’nın paylaştığı seçim verilerine ilişkin açıklamada bulundu. Anadolu Ajansı’nın verilerine itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen Tiryaki, görevlilerin görev yerlerini terk etmemesi çağrısında bulundu.

‘TABLONUN GÖRÜLMESİ AÇISINDAN YETERLİ DEĞİL’

Tiryaki, konuşmasının başında her şeyin tahmin ettikleri gibi ilerlediğini belirtti. Anadolu Ajansı’nın manipülatif rakamları servis edeceğini söylediklerini ifade eden Tiryaki, AA’nın Ak Parti’den aldığı verileri servis ettiğini söyledi.

Tiryaki, durumu örnek vererek açıkladı:

“Ben size sadece birkaç rakam verirsem ne demek istediğimi anlarsınız. Saat 18.30’da ilk verileri açıkladılar. İlk açıkladıkları veriye göre Erdoğan’ın oyu yüzde 59,4’tü. Bunun üzerinden yarım saat geçmeden yüzde 55,5’e indirdiler. Şimdi de yüzde 54 diyorlar. Anadolu Ajansı’nın verdiği rakamları doğru kabul edersek AKP, Hakkari’den 4 milletvekili çıkarıyor. Mardin’den 3 milletvekili çıkarıyor, 1 milletvekilini Millet İttifakı çıkarırken 1 milletvekili ise bağımsız aday. Yeşil Sol Parti milletvekili çıkaramayacak bu veriler doğru ise. Tabii ki bu veriler doğru değil. Elimizde YSK’dan veriler var. Bunlar çok düşük oranda. Kılıçdaroğlu’nun oy oranı yüzde 47, Erdoğan’ın oy oranı ise yüzde 46’larda. Dolayısıyla tam olarak tablonun görülmesi açısından yeterli değil.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum